MTL

Alla inlägg under juli 2009

Av Malin - 19 juli 2009 07:07

Jag är med och tävlar om ett presentkort á 400kr från 

Barnkorgen.se i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"

Avslutas 15 augusti

Av Malin - 18 juli 2009 07:15

Tävla hos  Millah du med :)

Av Malin - 16 juli 2009 08:38

Igår kväll fick vi trevligt besök av Familjen Bäck/Larsson som var hurtiga och cyklade hit från Trosa..Med sig hade dom korv och bröd och snacks..Så det blev lite grillning bland alla jordhögarna på tomten. Så härligt när det är semester och man bara kan göra spontan grejjer. Dock känner jag mig sliten idag..Är ju fortfarande inte så van med alkoholen:)

Får hoppas ni tog er hem ordentligt och att lillflisan ville somna sen.


idag känner jag mest för att sova hela dagen..men man får väl inse fakta att det funkar inte..så får väl försöka ta oss till lekparken en stund iaf..och sedan måste jag ner och hämta min nya mobil som kommit..Dock är det ju punka på ena däcket på vagnen så måste iväg å laga det med..tar ju sådan tid om L ska gå överallt ..Igår när vi gick hem från lekparken somnade F i sulkyn och L var så trött så tillslut bara strejkade han så han fick jag sätta i bärsjalen sen tog det väl 2 minuter seda sov han.. och det var faktist inte ås tungt som jag hade tänkt mig utan gick med honom hem från affären i sjalen och fabian i vagnen utan ngr större problem.


Idag håller dom på att fylla igen runt huset..Eller ja ngt sådant..ner med dräneringsrör och singel å ja jag vet inte allt..

nya pannan kom nu på morgonen också så tror dom ska sätta dit den imorgon..


Har gjort mig ett stort glas med smoothie..Vaniljyoughurt,banan och massa jordgubbar. Måste ha ngt för att komma igång och bli människa igen..


om man skulle ta å sätta på lite mer KAFFE och göra iordning frukost till arbetarna kanske..

Av Malin - 15 juli 2009 07:41

Av Malin - 14 juli 2009 07:32

Jag vet att uppdateringen som vanligt är kass, men i helgen hade vi ju besök av familjen Nygren. vi passade på att fira Ludwig samtidigt när dom var här . Självklart fick han ett set med fotbollskläder som han är sååå stolt över. Han fick massa annat fint också men jusst fotbollskläderna är ju en storfavorit:)

Fam. Nygren hade stannat till vid skönero? och köpt med sig kebabkött upp som vi käkade i lördags, så fruktansvärt gott!! Måste stanna till där nästa gång vi tar en tripp till oskarshamn.


Dräneringen runt huset har satt igång nu..shit pommesfritt, hade räknat med att det skulle för jäkligt ut runt huset men detta är ju värre än så..:D Men det är skönt att få det gjort, slipper man oroa sig över sådant sen. Och det verkar väl som om vi kommer komma ganska lindrigt undan penga mässigt. Och eftersom pannan också pajjat så blir ju det ett x antal tusen..Tur man har personer som ställer upp och hjäälper en när det krisar! Men sen när det är gjort så har vi ju gjort de mesta dyra och tråkiga sakerna. Taket,dränering och värmen. Det stora som vi har kvar sen är väl byta alla fönster..Men det får vänta ett bra tag..

Så nu håller jag tummarna för fastjobb så man kan börja spara undan pengar varje månad så man får upp en budget och kan börja renoveringen inomhus, för det är ju den som är rolig..när man ser lite förändringar och får göra om det precis som man vill.


Imorgon kanske jag tar med mig barnen på en kryssning. Min mamma ,syster och min mormor ska åka och hade plats kvar i hytten så min kära mor skulle ringa och kolla upp om det gick att ordna..Skulle vara skönt att komma ifrån kaoset här hemma och bara äta gott och njuta. Men det är tvärfullt på båten så frågan är väl om det går att ordna med smörgåsbord och allt...

 Om inte så blir det väl en tripp till Parken zoo nästa vecka..Kanske övernattning och lite sånt.. Mamma bjuder annars hade vi aldrig haft råd, så det är super snällt av henne. men annars blir det inte så mkt mera..Ted har bara semester denna vecka och nästa. Och denna vecka är det ju en massa jobb med dräneringen och kan tänka mig att det blir en del nästa vecka med det också.


Blir så less på det tråkig vädret..igår tänkte jag yes nu kommer sommaren igen men sen så vaknar mna upp till piss väder igen..Men har i ocg försig en hel del tvätt att ta tag i så kanske är lika bra..Fabian spyr massa nu så byta kläder 7 ggr om dagen så tvätt högen växer väldigt snabbt!

Baka lite bullar idag också kanske? ja v får se vad det blir..


Idag kommer iaf det utlovade bilderna komma ..Fast får se om jag hinner med det under dagen annars kommer det ikväll.

Av Malin - 9 juli 2009 22:18

Igår fick jag ngn allergi grejs så var helt sänkt hela dagen..Trodde det var en förkylning eftersom jag kände av halsont också..Men idag när jag vaknade var jag fit for fight igen. så skönt att det inte blev ngt långvarigt. Men tröttheten satt dock kvar..Skulle tro att det berodde på vädret . har ju varit mörkt hela jäkla dagen. Men vi fick lite sällskap på dagen av mickis och lucas så vi höll oss vakna iaf..

Dagen har väl gått sådär för barnen med..många vurpor och mkt gråt. Det märks så väl på Ludwig när man bara varit hemma hela dagen..Framåt eftermiddagen klättrar han på väggarna.. en vurpa slutade förresten med massa näsblod för fabian. Han satt brevid mig och ludwig när vi la pussel i deras rum. Ludwig satt och drack en festis samtidigt och fabian ahde lyckats få tag på sugröret utan att jag mräkte ngt. sen när han trillade omkull lite lätt så började han storgråta..jag förstod verkligen inte varför ,jag såg inga röda mräken efter att han slagit i och det var en väldigt liten vurpa som han i vanliga fall inte säger ett knyst efter. men när jag tog upp honom i knät såg ju hur det droppade blod på mina byxor..Stackarn har alltså fått in sugröret i näsan när han ramlade och skar väl upp sig där i. Mammas lillpluttis!


Under eftermiddagen har vi hållt på å pula lite i alla barnkläder. En proppfull blå ikea påse med kläder från strlk 50/56- 62 och lite 68. Och då har jag ändå gett bort en hel full innan med lite mer neutrala kläder i dessa storlekar. En ikea påse med ytterkläder och en tredje med kläder i storlek 80 / 86.. Hoppas kusinen får en pojke till så hon kan ta hem kläderna..Tar ju en sån jäkla plats..Och vi ska ju itne ha fler barn jusst nu iaf så..


Imorgon kommer fam Nygren på besök. Så mysigt att ha dom här igen, ja jag trivs faktist väldigt bra i min svärmor och svärfars sällskap (självklart Tittis också) . Vet att det är många som har svårt för sina  svärföräldrar så jag är glad att det var bra sådana som kom på köpet när jag träffade Ted.

Det stannar över helgen innan det bär av till Malung för en veckas dans.


Och då på måndag drar dräneringen igång..äntligen ska det bli gjort..Kan tänka mig att Ludwig kommer vara impad över grävmaskinen vi kommer ha på tomten:D


Nu ikväll har jag ritat för första gången på säkert 4-5 år.. Det var en tjej som skulle prova måla av mina pojkar och det blev väl inte så bra..så tänkte att jag själv skulle testa..kan säga att det inte blev särskillt likt..men fan så mkt bättre än hennes försök, som hon sedan tyckte jag skulle betala för. Det gick ju itne ens att se att det var mina barn..hum sorry..kanske itne ska vara sån..men jaa inga pengar till henne iaf..



Av Malin - 8 juli 2009 06:17

Nu har jga haft Frida hos min på dagarna både i måndags och tisdags.Men idag ska hon till fritids, det är jag som erbjudit henne att vara här och hon leker ju mest med barnen hela tiden..Men det tar ju krafter av en att ha en till hemma hos oss som tjoar och tjimmar. Så idag när vi bara är dem vanliga så ska jag sova middag med barnen idag. Så man orkar, är ju helt slut efter barnen lagt sig om kvällarna och orken att ha lite egentid med Ted har kanppt funnits.

Fast igår åkte jga iväg vid 17.30 och kom inte hem förrens 22.15 för att "pyssla" men jag satt mest bara på stolen och glodde och prata strunt. Men skönt att lämna hemmet och alla måsten ett par timmar.


idag är solen äntligen här igen vilket innebär att vi kommer spendera mesta tiden av dagen utomhus.. underbart med sommarvärme igen!


Måste ju bara berätta att det kom en och raggade på mig igår. Stannade sin bil mitt på vägen för att be om mitt nummer. Nej nej, sa jag och gick vidare. Men självförtroendet var på topp när jga gick därifrån:) Även fast man har sitt på det torra och absolut inte har ngt som helst intresse av att träffa ngn annan så tycker jag det är härligt att höra att väen andra förrutom ted tycker man ser helt okej ut.


Ludwig smet förresten igår..Han och frida lekte att dom var och handlade och dom åkte med bobbycaren till affären"vardagsrummet". Jag stog och lagade mat med Fabian i famnen och hörde ju hur dom lekte så tänkte inte så mkt på dom, sen helt plötsligt blir det helt tyst. Ser att Frida är på toan men hittar ju inte lillskiten. Tillslut öppnar jag dörren och där sitter han på grusgången med bobycaren och korg på väg till affären för att handla..

Ovido - Quiz & Flashcards