MTL

Alla inlägg under mars 2009

Av Malin - 22 mars 2009 07:53

Igår kväll hade vi det mys jag å honey i soffan..båda var heelt slut så trodde vi skulle somna innan 20.00 men vi höll oss faktist vakna å gick inte å la oss förrens framåt 23.00..Jag hade gjort hemmagjord glass som vi skulle lyxa till det med men den hann inte frysa till ordentligt så vi får taden idga till fika istället..

Vi kikade på robinson å fy fan säger jag bara..jag skulle inte klara det en dag ..med tanke på vad det finns för äckliga djur runt omkring dom..bara rös i hela kroppen när dom visar bilderna på ormar,ödlor osv..

Ted däremot tror jag skulle klara av det där ganska bra..

 Efter så kollade vi iaf på jag vet vad du gjorde förra lördagen å det var länge sen jag skrattade så gott åt ett tvprogram..helt sjukt roligt..Om det är seriöst gjort vet jga inte.men mig fånga dom iaf så där kommer jag sitta bänkad varje lördag..det roligaste var såklart när han skulle göra skagenröra å trodde de frysta räkorna var farliga djur..:D


Idag kommer Micke å frida hit å ska kika på hockeyn på dagen..Ska försöka övertalat Ted om att vi ska grilla korv på förmiddagen med..skulle vara så mysigt..


MÅSTE dammsuga idag.fy så det ser ut.jag dammsög inte igår å då blir det kaos..å speciellt eftersom Ludde käkar smörgåsrån titt som tätt..smulor överallt..(Ja han får gå runt i huset å äta det å behöver inte sitta still vid bordet då..)..han vill ha det hela tiden efter han var magsjuk. massa smör ska det helst vara med..


nu blev dt väldigt tyst måste se vad L gör för bus..

Av Malin - 20 mars 2009 08:21

här vaknade vi vid 6 imorse å jag har varit så fruktansvärt trött hela morgonen..har verkligen fått kämpa för att hålla ögonlocken uppe..men nu så har jag börjat piggna på mig lite.


Igår färgade jag mitt hår..mrökbrunt/svart..å resultatet? ja man vänjer sig väl efetr ett tag..blev ju hiimla mörkt, men det kanske jag borde ha förstått..sen lagade vi potatis,fläsk å löksås till lunch..å så himla gott det var..här gått å vart sugen på det sen jag läste att Sofija skulle äta det..

dock var inte ludde så glad i det som jag hade hoppats på..utan han åt mest majs å gurka istället..sen till kvällen kom Stoffe å åt middag med oss..potatisgratäng,kycklingfileér med ost och skinka i mitten, sallad å sås..jätte gott..lite hockeytittande blev det också..å sen gick vi å la oss i sängen (jag å ted..stoffe hade åkt hem) för att kolla på rallybrudar..men båda sov efetr 20 min så får väl göra ett nyttt försök ikväll.


idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på..Ted är ju ledig idag..känns hel skumt eftersom han började igår...men på de där stället jobbar dom in fredagarna så det är därför..å det är ju iofs väldigt skönt sen..får man en lång helg ihop..men iaf så ska jag väl försöka komma ut en sväng idag..L har ju varit lite skruttig igen så får väl se under dagen hur det artar sig..


Förresten så ringde vi trygghansa igår å vi kommer på tisdag få insatt 1400 på vårt konto.bra man har en bra barnförsäkring...Tur att S hade kollat det där annars hade vi heelt missat det..men nu om det händer ngt igen så lär man ju komma ihåg det iaf..


nej nu ska jag plocka efetr l som har kollat på fotografier..ligger utspritt överalllt:)

Av Malin - 18 mars 2009 21:17

Av Malin - 18 mars 2009 18:15

Underbart väder hela dagen..visst blåste det kalla vindar men va sjutton..snön är borta å solen skiner så underbart..Vi har nästan varit ute hela dagen..på förmiddagen var vi ute på tomten,gick å slängde lite skräp, ted tvätta bilen å njöt av solen..gick in lagom till lunch..åt lite sen tog vi vagnen å gick ner till bvc för en koll..F växer på bra å L fick recept på lite salvor för hans eksem.. när vi kom hem vid 15 hade Ted satt på kaffe så satt på altanen å drack kaffe/saft så underbart..gick in igen vid 15.30..T duschade å sen käkade vi lite mat...L har inte sovit ngt på hela dagen så han somnade vid 18 å F sover också..hur underbart det än är med vår så tar det på krafterna att vara ute hela dagen..

T är iväg nu till hovet för att kolla på hockey..jag tänkte rensa ltie i garderoberna här uppe..så mkt skit som ligger slängt..


Det verkar dock som om L är på väg på att bli sjuk igen..Inatt hade han feber men inget under dagen å han ahr varit pigg å glad hela dagen..men nu när han somnade blev han varm igen å tempen slutade på 38,6..så i med en supp å så håller vi tummarna om att han får sova gott inatt..Vet int eom det är öronen som spökar igen? läkarn sa ju nämligen att det såg ut att vara irriterat i ena örat när vi var i eskilstuna, men att dom inte ville göra ngt åt det då..Utan att vi skulle höra av oss till bvc om han verkar ha ont eller får feber..så får vi väl börja på en ny pencilin kur...Försöker köra med nässpray så fort han är snorig för att undvika att det sätter sig på öronen men verkar misslyckas varje gång..


Läste i S blogg om att dt fick ut ersättning på deras barnförsäkring nu när A legat inne på sjukhuset 2 nätter osv..så kollade upp vår å javisst kan vi få ersättning för det med så imorgon ska jag ringa till trygghansa så får vi se vad dom säger...

Av Malin - 18 mars 2009 06:50

Idag var det jobbigt att kliva upp ur sängen..Kudden var sådär underbart skön, täcket värmde gott å  jag låg så himla bekvämt..Jag hörde att L vaknade å som vanligt väcker han F det första han gör.. men jag tänkte neee jag blundar en minut till innan vi kliver upp..men det gick i ngr sekunder sen kom L å nöp mig i näsan så jag inte fick ngn luft..sen var det bara att kliva upp. Men nu är första kaffe koppen brevid mig och vårsolen lyser in i huset..å helt plötsligt känns allt ganska underbart istället..


Så idga blir det en massa utelek å sen tror jag att jag har en tid på bvc idag..har tappat bort lappen så måste ringa ner å höra med henne..


Förresten hade L feber inatt men nu efter suppen han fick inatt är han pigg å glad..hum..bara det inte bröjas med ngt annat nu..


Måste klaga också..Liberos up & go blöjor funkar verkligen inte att ha på natten!! Läcker varenda gång...

Av Malin - 17 mars 2009 20:41

Amning är ngt som det diskuteras mkt om bland föräldrar och gravida..

Anledningen att jag tar upp ämnet om amning är att jag själv känner mig less på det efter "redan" 4 månader.. Ludwig ammade jag i 5 ½ mån ..både då och nu kom amningen igång snabbt å bra, aldrig har ngt krånglat med amningen å jag har alltid haft gott om mat..men jag har aldrig haft den där känslan av att det skulle vara mysigt att amma sitt barn utan jag gör det för att det sägs vara det bästa för barnet, det är ekonomiskt å praktist..thats it. Men nu den senaste tiden känner jag bara att jag längtar efter att få ha min kropp ifred inte vara ngn snutt å mjölk central.. Kunna "överlämna" matstunderna även till pappan när det gäller Fabian..att det inte alltid måste vara jag som har med mig barnen eftersom jag ammar..För så är det jusst nu..går jag ngnstans så är det jag och barnen som går..Det vore så skönt att bara få vara iväg ensam en stund..gå å sola en halvtimme eller vad som helst..det räcker gott å väl..

Men samtidigt är jag så kluven..för det är ju trots allt bra att amma..Märkte ju bara när magsjukan härjade..F blev lite dålig en dag..men det var allt å läkare osv säger att det beror på att han ammas..Men jag har iaf bestämt mig för att introducera gröt på kvällen och ngn flaska med ersättning om dagen..Sen tänker jag fortsätta amma ett tag framöver..ska väl försöka till 6 mån. men om man introducerar ersättning osv så kan han ju vara hemma med pappan eller lämnas bort för en stund om jag ska göra ngt..

Jag vet inte om det är rätt sak att göra så..kanske är dumt när amningen fungerar så pass bra som det gör..Men samtidigt finns det ngt rätt eller fel??


Nog om det..Idag har vi varit till öf på förmiddagen å jag var sååå trött..gick mest runt å gäspade..men sen på eftermiddagen gick vi ut..först en promenad till affären å sen var vi på tomten en timme å lekte..å vad L älskar ..han har fullt upp med att lägga små pinnar på gången för att sedan sparka iväg dom..allt funkar ju om man inte har en boll:)..Mkt vårkänsla över att kunna vara ute på en tomt utan ngn snö å sen se små vårtecken i rabatten..snödroppar å sen ngr blåblommar som såg ut typ som massa små kulor som satt ihop å sen gula blommar som typ såg ut som vitsippor.( jag jag är helt värdelös på blommor jag vet, men mina 2 st (!)blommor jag har här inne lever än iaf..helt otroligt)..Idag fick även L en tele tubbie gosedjur av mormor..Den pussade han å kramade ett tag men sen blev även den en boll som skulle sparkas på eller skjutas med innebandy klubban..Men jusst nu sussar dom 2 brevid varandra i sängen..


Imorgon ska vi försöka vara ute en hel del på förmiddagen sen får vi se om T och L tar en tur till badhuset på eftermiddan..innan ted åker iväg på hockey..Aik-leksand..


Nu väntar tvätten på att bli upphängd..


Ha det gott!

Av Malin - 16 mars 2009 19:59

Nu var det lillflisans tur, stackarn.. fick åka in till etuna å ligga med dropp över natten men då hon fortfarande inte piggnat till får dom ligga kvar inatt igen..usch för denna magsjuka på småbarn.. vi tänker på dig allihopa Alicia å hoppas du piggnar till dig snart igen..


annars mår vi i vår familj bra iaf..var på kyrkis på förmiddagen å sen åkte vi till södertälje å storhandlade..L fick 3 nya teletubbies filmer..han blev så glad å satt å pussade filmerna medans vi handlade. så nu vet ni vad som visas på vår tv på mornar å kvällar..nu är dthockey på tv å vi har ätit goda baguetter med hemgjord skagenröra å sen åt vi också med salami,brieost å rödlök..massa mums..

Ovido - Quiz & Flashcards