MTL

Alla inlägg under februari 2009

Av Malin - 18 februari 2009 08:48

Ludde är i full gång med att spela fotboll i vardagsrummet..han springer fram å tillbaka å sparkar å har sig..sen helt plötsligt fick han syn på barnprogramet på tvn å det blir tvärnit å så kikar på det i ngr sekunder sen är det i full gång igen..Han är ju inte direkt som en annan som behöver 2 timmar å ngr koppar kaffe för att bli männsika på morgonen..


Nu har det gått 2 ½ veckan utan godis ,chips, läsk, glass osv..dock har jag käkat ngn bulle till kaffet..men ändå..jag är glad för att jag klarat av det andra..Kände att det efter jul blev sötsaker å läsk var å varannan dag å hade nästan ett socker beroende..så det var dags  göra ngt åt det..Men får väl se hur länge jag håller uppe..men ngr veckor till iaf för att sedan äta det 1 ggn i veckan å inte mer..


Jag längtar nått så grymt efter våren nu..är less på kylan..det kan vara denna vecka när det är sportlov men sen får det vara nog..ge mig värme , sol å löv på träden så jag kan slänga in alla dessa vinterkläder i garderoben igen..

Av Malin - 17 februari 2009 14:31

Haha igår på dagen var jag helt bestämd om att jag skulle gå på kyrkis idag, sen på kvllen när barnen somnade så sent så kände jag bara att nej jag ska inte gå imorgon..för barnen kommer säkert sova lite längre å då blir det stress osv..Men vart tror ni jag har varit under hela förmiddagen? jo kyrkis...ludwig sov inte alls längr eutan var uppe vid 6.30 så då kände jag att vi lika gärna kunde åka dit..är ju inget roligt att sitta hemma å vänta på ted som ändå sover till 10-11 på morgonen..Men jag känner mig helt slut nu efteråt..var massa barn å högljudt..Trodde ludde skulle slockna på en gång när vi kom hem men nej nej..dt är full rulle fortfarande..så dt blir nog tidigare i säng ikväll..


funderar på vad man ska äta idag,börjar ju sina i frysen här hemma nu..skönt att man får pengar på fredag igen..



Av Malin - 16 februari 2009 21:43

ikväll åt jag å ludwig middag hos min mamma eftersom ted skulle till stoffe..Mamsen bjöd på lax ,plugg å kallsås..så underbart gott!

Efter maten tog vi en promenad upp till gerdan å drack kaffe..hämtade även en barn matstol som dom hade liggandes i förrådet..så nu har vi en varsin till grabbsen..Men burr så kallt det är..Ludwig blödde näsblod när vi hade varit ute å hörde att det var fler barn som gjort det..men är väl kylan å sköra hinnor med alla dessa förkylningar..

Men en liten sväng ute om dagen är nog nyttigt även fast det är kallt..


Tror faktist jag hoppar över kyrkis imorgon..känner att näsan rinner i ett å huvudet värker..sitter jusst nu med en kopp mint te i handen.ihopp om att det ska kännas bättre snart.Barnen har nyss somnaT så blir säkert lite smågnälligt imrogon ,då det var uppe så sent..Ludde var så trött så han somnade sittandes i soffan med huvudet rakt i mellan två ryggkuddar..mammas gullegris!.

Av Malin - 16 februari 2009 15:33

tack snälla farmor,farfar å faster för alla hjärtans dag presenten till våra killar..Betyder så mkt för oss när vi är så snälla å ställer upp å hjälper..

Annars så skedde det ju inge speciellt i lördags..jag å ludwig gjorde frukost på sängen till älsklingen å lämnade en liten kärlekslapp..hade lagt lite chokladhjärtan med på frukostbrickan men dom var ludde snabb å käkade upp å grisade ner alla sängkläder...:)..men annars var dagen som vanligt ..har ju våran årsdag om ngr dagar också..men tror inte det blir ngt speciellt då heller..vi får ta igen det sen när fabian inte ammar längre..få lite egentid med varandra.


idag har vi varit på kyrkis å lekt..så får se vad vi ska hitta på nu undeer eftermiddagen/kvällen...blir nog en promenad till iaf tycker dock inte om att dt är så jäkla kallt ute..men får väl sätta på mig långfillingar å sockor..

Längtar faktist efter vår å värmen nu..slippa alla dessa kläder som ska på så fort man går utanför dörren. men den kommer väl så småning om den med..


Imorgon blir det nog kyrkis också..ta bussen ner till trosa sen får pappsen hämta oss sen..måste ju göra ngt om dagarna..annars blir busungen en riktigt BUSUNGE..


Lille Hugo har jag fortfarande inte träffat..å vet inte när vi kommer få göra det..tyvärr har ju allt startat helt fel där..hoppas verkligen allt löser sig snart för hugos skull..


Min mage har varit helt fucked up sen vi kom hem från kyrkis..håller mina tummar för att det inte är ngn magsjuka som landat i vår familj..men tror det kan vara mensen som är på väg,för jag slipper ju inte den trots att jag hel ammar(bläää!)..men iaf min mage brukar inte vara som vanligt när den är på gång så hoppas på att de är så denna gång med.


hmm tror maskinen med tvätt är klar så får väl gå ner å hänga upp den..har hela soffan nere full med ren å vikt tvätt..men att ta dt därifrån till skåp å lådor tar ett par dagar för mig..ja jag vet jag är lat..för det tråkiga har ju redan gjorts..men men så är det...

Av Malin - 13 februari 2009 17:16

förmiddagen spenderades med fika hos malin å theo..även marija å esmeralda var där..trevligt med en fika..blir ju inte så ofta. men kanske kommer bli oftare nu när vi snart bor närmare varandra..dock får ju marija lite längre..

efter fikan  blev dt hem å göra mat å sen kila ted iväg å jobbade.. så vet inte vad jag ska hitta på med busfröt å rumpnissen ikväll.. men måste iaf ner till affärn då jag självklart glömde blöjor till F nyss när jag var där..

men väntar med att gå tills lite senare så kanske ludwig kna somna för natten i vagnen..


Imorgon är det alla hjärtansdag..kommer väl inte bli ngt speciellt då ted jobbar å så..men lite mysigt ska i nog ha det här hemma innan han far iväg..


lite bilder kommer nog snart igen..

Av Malin - 11 februari 2009 14:44

Mina söner har fått sin första kusin och jag har blivit faster till en liten Hugo!  en kille på 3430 gram och 48 cm.. Så himla fin är han.

Hoppas på att få träffa honom snart..men får dröja ngr dagar eftersom dom är hemkomna idag och gossebarnet kom igår kväll. Fast ärligt talat så ville faktist jag visa upp mina söner på en gång..Man var ju så stolt å alla hormoner å adrenalinet i kroppen gjorde ju att man kände sig pigg. Men vill ju först komma in till stan för att köpa ngt fint till dne lille. När man nu ska ha tid med det?..Får dra med boysen på bussen i helgen kanske..ted jobbar ju kväll/natt denna helg med. Jaja små bekymer som alltid löser sig.


Idag har jag som jag misstänkte inte sovit en blund mer än vanligt..upp vid halv sju..men Fabian ville vara vaken från 5.30 så den sista timme var bara små slumrandes..å sen har jag hållt igång hela dagen..Städat,tvättat,dammat,lagat mat och gjort choklad hjärtan å små askar att lägga dem i tills på lördag..vi gjorde det på kyrkis så därför tänkte jag att det kan man göra hemma med. det är ju bara chokladen som kostar 15:- men resten har man ju hemma. Så det var ett billigt alternativ då man inte lever i lyx precis.

Nu väntar jag på att ludde å pappsen ska komma hem..är så himla tyst när inte dom är hemma..å då menar jag båda två:)


Imorgon har jag fullt upp..först kyrkis 8.30-11.30..sen hem för lunch och sova för ludde..sen kl 14.00 ska jag hämta upp frida i skolan..en snabbvisit till lekparken efter det å sen 14.30 ska vi till bvc med rumpnissen..å efter det hem till mor min för att laga mat..Kyckling och pommes..Frida ville att vi skulle "fira" alla hjärtans dag tillsammans allihop imorgon efetrsom hon åker till sin pappa på fredagen å är där tills onsdagen..Så har gjort små askar till henne från pojkarna med chokladhjärtan i.. Till mamma tänkte jag köpa en blomma..tycker hon behöver det då hon å micke alltid brukar gå ut å äta denna helg eftersom dom hade årsdag nu i dagarna med..Usch kan tänka mig att det är svårt efter 12 år att vara ensam när dessa dagar är..


Innan jul köpte jag å ted en hel del kläder till ludwig i strl 86..perfekt tänkte vi nu har han kläder ett bra tag framöver..MEN nu helt plötsligt börjar nästan alla byxor bli för små..De är verkligen precis nu..så det måste shoppas nya kläder till den fisen igen..denna gång får det bli en hel del mjukisar å vanliga enkla tröjor ..tror lindex brukar ha ganska bra tag 3 bet. för 2 erbjudande..för nuförtiden sätter jag inte på honom jeans alltför ofta..iaf aldrig om vi är hemma..tror det kan bli lite mer till våren..men visst måste det ändå vara bekvämare att leka å busa runt i ett par byxor som inte är stela å jobbiga.. får väl se om vi tar shoppingen i helgen eller nästa vecka kanske..kan tänka mig att min honey vill följa med..


en bild på lille Hugo ska jag bjuda på med.

Av Malin - 11 februari 2009 08:52

Ett hus är till salu på vår gata å jag kniper mina fingrar å tår å hoppas på att dt kommer en barn familj..

Av Malin - 10 februari 2009 21:45

nu förtiden blir uppdateringen lite sämre..men det som hänt på sitonde är iaf att badhus besök med grabbarna..Ludde är överlycklig när han får bada.ska hoppa från kanten å sen flyter han runt med sina armpuffar. Fabian sa inte ett ljud så tror nog han trvides ganska bra i varmbassängen med. Men puh, så fort man gör ngt som inte är planerat kommer stressen,vimsigheten å migränen. Det gäller verkligen att ha planerat å plockat fram grejer dan innan för att det ska funka för mig.

Kyrkis har vi hunnit med i 2 dar nu också, skönt å komma iväg.slippa vara hemma å tänka på tvätt,mat,städning osv..När man kommer det är det bara lek,kaffe å socialt som gäller:)

En hel del långpromenader har det blivit med.. lite läskigt dock då det är så mkt is nu på gatan.. Den vägen jag brukar gå nere vid ån var som en isgata hela vägen fram till affärn..Det var knappt jag tog mig upp för sista backen med vagnen..men som tur är finns det snälla männsikor som hjälper en.


imorgon ska Ludwig och Ted åka till ngt lekställe i sthlm..Så jag har tillverkat handduksförkläden idag..det ultimata hade ju varit plastad frotté men det får duga det här med..För er som inte vet är våran plutt så himla åksjuk å spyr i bilen. Så nu till den tsora frågan..Vad ska jag göra imorgon när jag bara har ett barn hemma.ett barn som inte kräver mer en att man pratar med honom,ger honom mat å låter han sussa när han är trött. Min första tanke var självklart sova..men vet ju mkt väl att jag inte kommer kunna koppla av å sova när jag vet att det finns tvätt osv som ska fixas..Men det är skönt det med..kunna städa i lugn å ro..svabba av golven utan att ngn kommer å kliver på dem efter ngn minut.


Vi har förresten upptäckt en sak idag..Ludwig får mkt oftare sina anfall då han blir så ledsen så han håller på å tuppar av när han är trött..Idag hade han inte sovit ngn middag å gjorde säkert så 7-8 ggr under eftermiddagen/kvällen..men jusst nu börjar man bli så van så man tar bara upp honom i famnen eller lägger han ner när han blir alldeles blå, man vet att ett andetag kommer alldeles straxt..men visst är det alltid jobbigt att se honom alldeles blå i ansiktet..men man är ändå lugn när det händer då det nu sker minst 1 ggn/vecka..



Ovido - Quiz & Flashcards