MTL

Alla inlägg under september 2008

Av Malin - 16 september 2008 22:13

Glömde min frukost på mammapysslet..skulle ju bara ställa in det i kylen så länge..men så glömmer jag såklart påsen där..

Får bli en frukost med det vi har hemma helt enkelt..lite bacon har vi ju iaf kvar sen dagens mat..kanske är smarrigt:)

Ludwig var med dit idag..han var så snäll så det var ingen fara..trots att klockan tickade iväg långt efter sovtajm..Men en själv får ju inte så mkt gjort..å hade itne så mkt lust idag heller..mest bara skönt att åka hemifrån en stund..men åkte en timme tidigare idag..orkade verkligen itne vara kvar till 22 å plutt började bli trött..Super tack S som körde hem oss. du är underbar!


Älsklingen var faktist vaken när vi kom hem..så han ju byta ngr ord med varandra å få en godnatt puss innan han somnade gott. Tänkte först att jag också skulle ha sovit..men fick ingen ro i kroppen..å magen kurrar sådär härligt..Har inte ätit ngn middag idag..utan baar 2 skorpor på pyssel..så kanske drför..Men var absolut inte sugen på det jag gjorde iordning så då får jag skylla mig själv..


imorgon har jag satt kl på 6.45..elektrikern kommer straxt efter sju..Usch så jobbigt..Men får se..kanske hämtar pluttis, stänger dörren å sover vidare istället..


nej nu ska jag göra mig en macka för att sedan försöka sussa..


Natt natt.

Av Malin - 16 september 2008 08:19

elektrikern är här..hum undrar hur länge dt dröjer för honom att fixa detta?..säkert hela dagen..tycker dt är lite småjobbigt att ha folk man inte känner springandes runt i källarn..inte för jag tror han ska sno ngt..utan för jag känner mig så låst..vågar inte gå utanför dörren om dt är ngt han vill fråga om..vilket jag hoppas han inte gör..för jag vet inte riktigt vad som ska göras där nere..vågar knappt använda elsakerna ifall han måste stänga av elen..men då kanske han säger till?..Jaja det ska bli skönt att få det gjort iaf..få lite värme i huset..är ju riktig höst ute nu..vilket innebär kyla här inne i huset också.


Har tvätt i hela vardagsrummet..på torkställningen, på stolarna, hängandes på galjar i fönstret..jaaa överallt..ville ju inte ha ngt i nere i tvättstugan eftersom det ska fixas där inne också med elen..Det mesta har nog torkat nu så får väl börja vika..


Idag fyller min käre sambo 23 år..(vilket jag igår heelt glömt bort, tur att S påminde mig)..detta ska ikväll firas med att ted har fotbollsträningen och jag funderar på å ringa mor min å höra om hon kan vara barnvakt nån timme så jag kan åka iväg till mammapyssel å sedan hem för att sova..detta kommer alltså inte firas..vi sa det att iår firar vi inget speciellt..iaf inte varandra då ekonomin inte är den bästa..men ska iaf ner å köpa ngr paket lyxglass till minälskling så blir han glad..:)


snart snart snart får luddefis träffa farmor,farfar å titti igen..å vi också för den delen..vi längtar allihop..


nej nu kom det en stinkbomb till mig..bäst att byta blöja..


morsning!

Av Malin - 15 september 2008 20:53

pencilin 2 ggr/dag i 5 dagar+ näsdroppar..ludwig avskyr pencilinen men det funkar helt okej om man sprutar in det i munnen på honom..Han är pigg och glad på dagarn ändå..bara nätterna som varit riktigt jobbig..men vi håller tummarna att vi ska få sova lite bättre på nätterna snart.


Hur kommer det sig att jag helt plötsligt gillar mjölk..ÄLSKAR mjölk..inatt drack jag upp 1,5 liter ..men nu är den slut igen..är väldigt dålig på att ha det hemma så får väl se när det kommer hem ny mjölk igen..

Av Malin - 14 september 2008 21:48

Ludwig har sovit dåligt hela helgen å pillar sig i örat så skulle tro att hans förkylningsöra som de så fint kallade har blivit värre..Ska ringa bvc imorgon så får dom ta sig en titt..Inte ens alvedon har gjort så han sovit bättre..

men imorse sov jag till halv elva vilket var väldigt skönt och välbehövligt.


Idag har vi varit iväg på fotboll.åkte hemufrån vid tvåtiden och kom hem vid halv nio..2 feta pizzor senare är vi alla helt utslagna på varsitt ställe i huset..luddefis sover i sin säng..jag ligger i vår säng och ted i soffan..

Ted spelade match i Ålberga,stället som hade mygg invasion..

De vann iaf med 0-5..riktigt duktiga! så nu krävs det 1 poäng på 2 matcher för att ta sig upp till 6an.


Jag stog å kliade på myggbetten jag fått på magen förut å kände min fina bristningar genim tröjan,så var tvungen å ta mig en titt i spegeln..åå fy sjutton va de nhar blitt mkt av dessa fula strimor..blääääk!! blir lika lesen varje gång en ny bristning dyker upp.


söndagsbilagan ska läsAS nu..sen sova..håller tummarna för att inte elektrikern tänkt dyka upp vid 7. imorgon..men det läär de ju göra.

Av Malin - 12 september 2008 20:52

Ludwig somnade inte förrens nu..men det är ju helg så då är det väl okej:)..ne men vi har haft besök här på kvällen å då är det väldigt svårt att slappna av.

Ted åkte nyss iväg till nyköping för att kolla på ngt race..Ngn arbetskamrat som skulle köra.


Själv funderar jag faktist på att vaska av golven lite..Är alldeles skitiga hjälper inte att man bara dammsuger..Börjar även en film nu..men vet i sjutton om jag orkar kika..somnar ju bara ändå..så tror jag tar min tidning å läser lite sen istället. Ta med datan in till sängen kanske?


Imorgon blir det en dag på stan med familjen..nya skor till ludwig står på listan..Mormor ville betala dom vilket inte gör mig ngt alls..Hon hade pratat om att hon ville köpa stövlar till ludde å då trodde jag det var gummistövlar hon menade men tydligen menade hon kängliknande skor..å eftersom vi hittat ett par fina så ville hon pröjsa..Så tack tack!


Sen söndag är det match för teds del..i ålberga..Själc funderar jag på om jag å plutt ska ta oss ett dop i det blå igen då..om dom har öppet bra tider osv..Annars får vi klä oss varmt å ta en tripp till lekparken..


Tiden går så fort nu..helgen kommer ju bara svischa förbi som varje helg..måndag öf, tisdag,onsdag? hum ja ngt hittar vi alltid på..torsdag sjukgymnast,barnmorskan å sedan ta bussen in till nyköping för att möta upp pappsen och brumma ner till oskarshamn..ska bli trevligt att komma ner dit en helg..Bara ta det lugnt å umgås..å lite hockey för teds del..Leksand spelar ju:)


Är jobbigt sugen på allt möjligt hela tiden..Vid 17..efter vi käkat mat blev jag så fruktansvärt sugen på brieost och lakrits..Ja jag evt man ska inte äta särskillt mkt av ngt utav det när man är gravid..men var bara tvungen att köpa det..tog en bit av båda delarna..inte samtidigt men efetr varandra å inget utav det var så gott som jag hade tänkt mig..å istället blir man sugen på ngt annat som visar sig vara samma besvikelse det med..


Har förövrigt ont i en tand i överkäken..ganska långt bak..känns typ som om det skulle sitta sånt där som kan fastna mellan tänderna när man käkar popcorn..men har inte ätit popcorn å det är inget där mellan heller. eller itne vad jag lyckas få bort med tandpetare å tandtråd iaf..


De sista nätterna har ludwig sovit riktigt illa . Vaknar flera ggr per natt å har svårt att somna om..funderar på om det kanske är förkylningsörat som krånglar?..för ringa bvc på måndag om det inte blir bättre..!..kanske inte är så bra att bada eftersom han ska ner med huvudet under vattnet..kanske blir värre då...hum..ska nog ta mig en funderare över badningen på söndag.


På tisdag fyller ted 23..va fort åren går!..nyss var han ju 20..Fast jag var ju iofs bara 17 när vi träffades..känns som evigheter sen man var 17 ju..


Förresten ..Vad tycks om Fabian?..vi båda tycker det är ett fint namn..Lite roligt att skälla på ungen då ju..Fyy Fabian:)..HAHa..


nej nu ska jag sluta pladdra..blir ju inget vettigt skrivet iaf..Hoppas ni hade skoj på ullared förresten C och T.kanske var P också med..hum jag vet inte?

är bra avundsjuk på er som åkte dit:)

Av Malin - 11 september 2008 19:21

Efter ett dopp i det blå..Eller ja i varmpoolen på badhuset iaf..

Det var motions sim i de andra bassängerna vilket innebar att det var nedsläkt,tända ljus och lugn avkopplande musik..Det var verkligen lyckat..lugnt å skönt..Ludwig blir ju överlycklig bara han får komma i vattnet. Men som sagt man blir heelt slut efteråt..Plutt somnade som en stock efter vällingen..själv ska jag göra mig en kopp te å snarka lite lagom till idol börjar:)



Av Malin - 11 september 2008 13:14

Mmm det smakar verkligen såå gott!..Har ju faktist varit duktig å bakat på förmiddagen..Bullar med vaniljkräm i och socker på..mumsigt värre. Men nu när man ätit en vill man inte ha flera..så vad jag ska göra med resterande 19 vet jag inte..men får väl frysa ner dom eftersom vi inte är ngr storätare av fikabröd..

Kaffet smakar helt plötsligt mkt bättre med mjölk i..Ngt som jag aldrig klarat av att dricka förrut utan att det vänt sig i halsen..men nu bara slinker det ner.


Man hör fler och fler som pratar om att de ska åka till Ullared å man blir ju så sugen!..Funderar helt seriöst på att börja spara pengar så man kan åka dit i okt/nov nästa år å köpa julklappar..Då är ju ludwig nästan 2½ och bebis nästan 1 år så då kan man ju lämna bort dem båda en dag eller över en natt..Ngn som ska följa med eller?..:)

Men tänk va bra det skulle vara om de hade en webshop..åå vad glad jag skulle bli om de kunde skaffa det..Bra saker till billigt pris..Skulle vara perfekt nu som småbarnsförälder å mindre bra ekonomi.

Men ska iaf ringa fisens farmor som ska dit i helgen å säga lite småsaker som ludwig skulle behöva.


Jag har hittat så söta kängor till fisen på dinsko.som jag bara vill att han ska ha och hans skor går det när som helst hål på vid tårna så kan nog övertala min käre sambo om att han ska ha ett apr sådanan:)

Har även fått tuppjuck på långfillingar till pluttis..Tycker det är så sött när han ahr på sig det å en tröja..Perfekta kläder nu om man ska vara inne en dag och leka..mjukt å bekvämt:)


Kan inte förstå hur fort tiden går egentligen..veckorna och månaderna bara springer iväg..Läste i en tidning som man får hos bm att 50% av omföderskorna som blir gravida igen inom 1 år föder tidigare än beräknat..Spännande..kanske denna bebis vill titta ut ngn vecka tidigare den med..

Men samtidigt blir jag lite stressad över att jag redan snart om bara ngn månad måste börja köpa en overall till bebis å grejjer till barnvagnen.

Känns inte verkligt att man snart ahr 2 barn att ge all sin kärlek till.


Idag händer det nog inte så mkt hos fam nygren/skålberg..Jag å ludwig ahr dammsugit men det är nog det enda vettiga som händer idag..Plutt sover jusst nu men tänkte att vi skulle gå ut en sväng när han vaknar..Passa på när det inte regnar.


Imorgon hade jag tänkt mig att gå till öppnaförskolan på förmiddagen..men kom på att elektrikern kanske skulle komma så får väl se hur det blir med det..Får väl cykla bort till öf så vi snabbt kan komma hem igen ifall dom ringer å säger att dom är på g.


Kvällensmiddag blir enklast möjligast..Urgröpta baguetter med köttfärs och champinjonblandning lite ost å sviss in i ugnen till osten smält..Simpelt med dock så gott!

Av Malin - 10 september 2008 12:28

Igår gick det bra på både mvc och bvc..bebis i magen följer sin kurva och har lagt sig till rätta..

Storbebisen följer också sin tillväxt kurva och sprutan gick utan problem..dock alldeles svullen på låret idag..men det var ingen fara enligt sjuksköterskan. Det enda som var med ludde var att han ahr lite förkylningsöra..så får se om det blir ngt värre med det eller inte.


På kvällen var jag iväg på mammapyssel..gjorde väl iofs inte särskillt mkt..men så skönt att bara komma iväg en stund..Mn nu har jag iaf skickat iväg massa bilder för framkallning så snart ska man väl kunna börja pyssla lite.


ludwig sover å jag tänkte att jag skulle ha gjort samma sak..men icke sa nicke..precis när jag somnat knackar det på dörren..sen gör jag ett nytt försök..men då ringer sjukgymnasten..sen ett tredje försök men då ringer ted..så nu ger jag upp.


Ska iväg och hämta frida vid två idag..har lovat henne sen evigheter tillbaka..men nu så!


Idol och topmodel..samma tid..zappa zappa zappa:)

Ovido - Quiz & Flashcards