MTL

Direktlänk till inlägg 22 juli 2008

Semester...

Av Malin - 22 juli 2008 18:57

Länge sen som något skrevs här..Men nu så är det dags igen..

Lite semester i ohamn har vi hunnit med.Var nere i en vecka och under den tiden han vi spendera ett par kvällar nere på hamnfestivalen,där ted vann 2 kilo mjölkchoklad..man börjar tröttna på choklad nu!

Ted var även iväg på offshore racet och såg Petter upträda..vilket han nog tyckte var det bästa med den helgen!

Sen blev det en sväng till Kalmar och ikea för oss damer..medans herrarna i huset fick vara hemma..Fiska, bada osv gjorde vi också..

Det var så skönt att komma hemifrån ett tag..MEN så underbart det är att komma hem igen..

Sen vi kom hem har ted haft fullt upp med att fixA iordning båten, fiska, spelat golf, festat, tränat..Men nu så hoppas jag på att vi kan få lite tid tillsammans hela familjen sista dagarna på semestern..Samtidigt är det väldigt skönt att allt blivit gjort på semestern då det var bestämt sen länge tillbaka att det skulle ske ngn dag ..


Imorgon fyller min lille prins 1 år..och som jag antar alla mammor gör, har jag gått å tänkt tillbaka på den här dagen för 1 år sen..

Jag vaknade vid niotiden å kände lite värk i nedredelen av magen..så gick ut till ted som höll på å fixa iordning lite på tomten efter omläggningen av taket..Jag sa åt honom att idag känns det faktist lite annorlunda mot vad det gjort tidigare..jaja kom tillbaka om 2 veckor så tror jag på dig fick jag till svar..å jag tänkte faktist så jag med då det var en vecka kvar till Bf å jag inte haft en enda sammandragning eller ngn värk överhuvudtaget under hela graviditeten..Efter ngn timme ringer mickis å frågar om jag kan vara barnvakt till Lucas,som då var 1 år och 3 månader...Inga problem sa jag..så busfröt kom å vi lekte förfullt i ngr timmar innan vi gick en långpromenad..

Allt rullade på hela dagen..Framåt kvällningen bestämde vi oss för att hyra en film..när ca en timme gått av filmen börjar det värka på ngt konstigt sätt..förstår inte riktigt vad det är som händer å tänker att jag säkert är jätte kissnödig å därför värker det i magen..så går på toa både en och två ggr men blir ingen större skillnad..Vid 1 går vi å lägger oss å precis när jag ska somna in känner jag hur det hugger till i magen..jag vet inte vad jag ska göra..vrider å vänder på mig och tillslut så slutar det..men hinner inte somna in förrens det värker till igen..och så höll det på hela natten..så kl 2 ställde jag mig i duschen å gungade fram och tillbaka med högsta värme rakt mot magen..Försökte gå å lägga mig igen vid 4 tiden men kunde inte sova..Vid halv sex väcker jag ted och berättar att jag har haft värkar hela natten och tror att jag måste ringa in till förlossningen..Han svarar att jag ska väcka honom när jag bestämt mig..Så jag ringer in till förlossningen och ahr då ca 2-3 minuter mellan värkarna..Eftersom jag inte hade blödigt ngt och inte märkt om vattnet hade gått så trodde dom på bb att jag inte behövde komma in på ett bra tag..men om jag kände att jag ville ha ngt mot märtan var jag välkommen in iaf..

Jag väcker ted en än gång å säger att vi ska åka..han går lugnt upp och packar ihop grejjerna vi ska ha å själv går jag bara runt å runt i cirklar..har så ont å kan absolut inte stå stilla..Ted tar ett stopp vid bilisten för att köpa dricka och prata med ngr kompisar han stöter på som är på väg till jobbet..han stog lugnt utanför bilen å pratade med dom medans jag trodde jag skulle kola av vilken sekund som helst..

När vi väl är inne på sjukhuset dröjer det säkert 10 minuter innan ngn möter upp oss i dörren då det var skiftbyte och grejjer..Vilket nog var bland det jobbigaste  10 min. i hela mitt liv..trodde ju att så fort jag kom in på bb så skulle dom hjälpa mig så jag fick ngt mot smärtan..

Blev iaf visade till ett förlossningsrum och jag tänkte att yes nu äntligen hjälp mig ngn ..säg att ngt har skett...Men det dröjde ca 30 minuter innan ngn kom in i rummet igen..När bm väl kommer hon in så frågar hon om jag vill att hon ska kolla efter om jag öppnat mig ngt..Ja tack,äntligen!..Nämen ojdå du är ju öppen 6 cm..du har gjort ett bra jobb hemma..då ska jag ta fram lite kläder åt dig så får du klä av dig dina egna..Ted satt som ett frågetecken och sa..Vadå, ska vi inte åka hem igen?..Nej nej..här är det fullt på gång så ngn hemfärd blir det inte..Då började det klarna för ted och nervösiteten satte igång..Han sprang ner till kiosken köpte ngt att stoppa i magen å ngn tidning..Efter ngr timmar provade jag på lustgasen å ett bad..Att bada var riktigt sköönt..å det skulle verkligen brännas så ted fick ösa i å ur vatten så det var kokhett hela tiden..Jag som i vanliga fall bara kan vara i ljummet vatten..

Ted fick hålla sig en bit bort då jag inte ville ha ngn klängandes på mig..vilket bm tyckte va lite lustigt å varje gång hon kom in tyckte hon att han skulle lägga sig bakom mig , massera eller ngt sånt..hon verkade inte förstå att jag inte ville det..

kl 11.42 kommer världens vackaraste pojke ut..han var alldeles blå,slemmig, och hade ett huvud som såg ut som simpsons..Men ändå var han den absolut finaste pojke vi ngnsin sett..

och nu har det snart gått ett helt år sen..jag kan verkligen itne förstå hur min lilla bebis har blivit en så stor kille som springer runt förfullt...och fortfarande har jag aldrig sett ngn så fin,vacker,söt kille som våran Ludwig!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 11 april 2010 18:42

Jusst nu känns det sådär.. Hur mkt jag försöker att intala mig själv att du är en vuxen männsika och du har gjort detta val själv..Så snurrar tankar å funderingar hela tiden. Det går så mkt energi åt det så jag känner mig ständigt trött å Ted sa ti...

Av Malin - 6 mars 2010 07:42

VINN SVERIGES STÖRSTA BARN GOODIEBAG VÄRDE 40 000:- ”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebagvärde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så tachansen du med” HÄR ÄR VAD NI KA...

Av Malin - 6 mars 2010 07:25

Usch, jag är så less. Nu är det 3dje gången på ca 1 månad som barnen är magsjuka. Får dåligt samvete över att jag inte är på jobbet nu när man precis börjat jobba å vi har massa bollar i luften som får skjutas upp för att man vabbar titt som tätt...

Av Malin - 27 februari 2010 07:35

Imorgon är det våran 5 års dag så idag ska vi gå på bio och äta gott. Okej storhandla ska vi göra på en gång också när vi har barnen hos mamma, men det an väl vara romantiskt det med? =)   Igår var Ted hemma och vabbade då de ringde från dagis å ...

Av Malin - 20 februari 2010 07:56

Jag har nu efter närmare 3 års mammaledighet kommit igång och jobba igen. Å vad jag älskar det! Många tror och tycker att vara mammaledig är värsta lyxen i jämförelse med att jobba, men jag håller inte med! Att lämna barnen till dagis där dom får lek...

Ovido - Quiz & Flashcards