MTL

Alla inlägg under maj 2008

Av Malin - 17 maj 2008 15:00

Hade ju hoppats på att få sova super skönt inatt å sen vakna ett par timmar senare än vanligt..

Men inatt har fisen krånglat var å varannan timme..men dock sov han till kvart över sex..Iaf lite längre..


Älsklingen trillade innanför dörren redan vid 23.00 igår kväll..Hade varit så trött hos S. så han cyklade hem istället..Han tittade väl på första perioden här hemma..sen slocknade han gott..


Nu är han iväg å hjälper martin med altanen..Sara och Alicia är iväg på firande nu sen hämtar de upp mig å pluttis..Så ska vi käka middag ihop..mysigt värre!


Nej nu ska jag kolla på reprisen av frusna män söker kärlek..heter det så?

Missade iaf det i veckan eftersom det var hockey på televisionen..

Av Malin - 16 maj 2008 21:38

Klockan är straxt efter halv tio och min lilla älskling har precis somnat..

Och då är det inte ted som jag menar,utan Ludwig!

Han somnade en stund i vagnen vid halv sex då vi följde ted till stoffe..sen vandrade jag å Ludwig vidare till mormor å käkade lite räkor..

Å han höll sig vaken å även i vagnen på vägen hem..Men nu var han så trött så.. När jag ställde mig brevid hans säng med han i famnen så slängde han sig verkligen ner i sängen..vilket är ngt han aldrig brukar göra..fick putta lite på honom för att få i honom vällingen men sen sov han på stört.


Så nu håller jag tummarna och hoppas förfulla muggar att han kan åtminstonde sova till sex imorgon..Tänk vilken lyx..En hel timme skulle ju vara underbart..Men men..är väl ingen mening att man hoppas för mkt..


Själv ska jag väl sova om en stund jag med..Ligger med datan i knät i sängen nu..Så skönt så..


Blir inget Oskarshamn för honey i helgen..och han verkligen förvånade mig till max idag..För när han kom hem från jobbet hade han fått mess från tom som skrev att han gärna ville att han kom å spelade med dem..

Å sen hade även Mackan, en vän som bor i Sthlm, ringt å sa att han skulle åka ner imorgon bittie å spela å sen hem igen på kvällen..

Å jag såg verkligen hur sugen ted var, men han tackade nej...Pga av att han varit sjuk i veckan å eftersom han sov borta förra helgen..

Ja ibland blir man minst sagt förvånad..Men det gör inte mig ngt..Så mysigt när man kan passa på å umgås hela familjen..


Nej nu ska jag glutta runt lite på andras bloggar:)

Av Malin - 16 maj 2008 15:40

Tycker ju inte om regn å rusk..å kylan..burrr va kallt det var idag..inte skönt för fem öre..


Jag å ludwig tog iaf vagnen ner till skolan och hämtade frida..Sen blev det hem för lite lunch å fixa iordning smörgåstårtan för kvällen..Smarrigt värre!

Men det är ju enkelt å gott..så det brukar bli det lite då å då..


ikväll blir det en lugn hemmakväll för mig och ludwig..Ted ska till Stoffe å kika på hockeyn..så kommer väl hem inatt ngn gång eftersom matchen inte börjar förrens vid elva tiden..Lär ju sova som en stock då..känner mig verkligen skittrött..redan..


hum..*Det verkar som om regnet ska fortsätta hela nästa vecka också..Så jäkla tråkigt..man får ju ingen energi till något..Man tycker att man borde få energi till det när vädret inte är bra ute..Men icke sa nicke..istället hamnar man framför tvn..


Ludwigs rossliga hosta vill iaf inte släppa..inatt var det värst..hostade hela tiden stackarn..men snoret har iaf runnit lite mindre idag..Det verkar vara långvarigt det här..

Men man hör å ser ju att alla småbarn är snoriga å dana..


Nej nu ska jag sätta på Wii till Tjorven.

Ha det fint!

Av Malin - 14 maj 2008 11:25

I vår familj är sjuka..Hosta å snoriga..Ted har feber..men än så länge har ludwig klarat sig..


Men det finns allt fördelar med att pappsen är hemma..Ludwig har den senaste tiden vägrat äta gröt..Jag försöker varje morgon men får inte i honom ngt alls..Han bara tittar på skeden ,stänger igen munnen å vänder bort..Å om han skulle få i sig lite gröt spottar han ut det på en gång.

Men idag vid frukostbordet efter jag försökt få i honom gröten tar Ted å börjar mata honom..Å tror ni inte han gapar stort å glatt varenda gång skeden med gröt kommer...Jag säger bara SKITUNGE!!


Samma sak med att han har börjat bitas..han kan ligga hos pappa å gosa..sen kommer han till mig å det första han gör är att bita mig..Vet inte vad han har för period nu..


Men det är inte så att han vill "slippa" mig..för om han sitter hos ted å jag går ut ur rummet så börjar han bara skrika å gråta..men men ...får hoppas det går över snart..




Av Malin - 13 maj 2008 10:58

Känner jag mig bara bläää..

Är så trött idag..Har noll energi till allt.

Men måste väl städa idag igen..som alla andra dagar..Golvet är smutsigare än smutsigast..men var ju EN dag sen man dammsög så är ju dags igen..

Funderar på att skaffa en självgående dammsugare..tänk va skönt..man sätter på den sen kan man gå ut en sväng..när man kommer tillbaka är det fint på golven..Underbart!..men säkert så kommer den väl inte över listerna in till nästa rum osv..Får helt enkelt gå med den där mojäng fram å tillbaka varje dag.MEN Det hade ju varit bra mkt smidigare om man bara kunde sätta in den i ett jack å sen köra..men icke sa nicke..fram med kabelvindan å sen ha dammsugaren eftersom jacket i luddes  rum är typ den enda man kan använda utan att det går massa proppar..


Duschade av mina blommor igår..Dom blev skitfula efter det..Typ 5 blad kvar på varje blomma..Det där med blommor är verkligen inte min grej..

Fast blomman jag fick av Carina å Peter förra året har blommat om..Helt otroligt..Massa blommor är det..å den blomman får max vatten 1 gång i månaden..Om den har tur:)


Mammapyssel ikväll...men som det känns nu skiter jag nog i det..Har inga foton och färgen är slut i skrivarn..å har inget annat jag kan göra heller..

Sen känns det inte kul när man inte är på humör för fem öre..


Sandra var förbi en sväng igår..hon kom hem från USA nu efter 3 månader..Det var helt enkelt inte hennes grej..Så nu blir hon hemma i Sverige i några veckor innan hon far ner till Mallis och är där hela sommarn..Sola å bada å dricka pina colada..Kanske?


Å snart och mamma å dom till Sardinien..Gud så skönt för dom...

Jag vill också åka iväg..Fast egentligen vill jag nog inte det..Tror man skulle vara mer orolig än lugn om man åkte utomlands nu..Fundera över att Ludwig inte ska bränna sig..Se till att han inte äter ngt dumt osv..Näe det skulle jag nog inte vilja..Får bli om ngr år istället..Då fisen är större å pengar finns insparade till det..


Vart tog värmen i Sverige vägen då?..Blåser ju iskallt ute..Vill ha sommar..Vill kunna vara ute på tomten å busa hela dagarna..visst det kan jag ju nu också..bara att man får klä på sig destomera..Men det känns inte lika lockande..


Skulle behöva köpa nya vår/sommar-kläder till hela familjen..Ludwig måste ha lite enkla tshirts å shorts osv.. jag måste ha ett par flipflops..de enda skor jag har som inte är heltäckande är ett par smurfblåa foppatoffler å hur snyggt är det att gå med..Funkar ju utmärkt hem<11ma på tomten å så..men om jag ska på stan eller ngt vill jag itne gärna ha dom på mig..Näe för mig skulle det duga med att par enkla flipflop för 50 spänn..+ nagelack så jag kan måla tånaglarna..

ted behöver strumpor å tshirts..


älsklingen pratade lite om att åka ner t ohamn i helgen å spela inline för ngr veckor sen..men sen dess har jag inte hört ngt..å jag hoppas han stannar hemma i helgen faktist..men vi får väl se hur det blir...    hum ja nu har jag nog klagat färdigt..s¨mors

Av Malin - 12 maj 2008 07:13

En riktig myshelg med familjen blev det när ted kom hem i lördags..

Först lekte vi lite på tomten innan det bar iväg till Västerljung för att kika på deras match..Inge fotboll att hurra för men härligt att sitta i gräset hela familjen och heja..Ludwig somnade dock i vagnen efter första halvleken..Men gjorde ingeting eftersom han var såå trött!

Efter matchen åkte vi till trosa å köpte oss en varsin glass, har nog aldrig sett ngn unge vräka i sig så mkt glass som ludde, ner med hela ansiktet i pappas våffelglass å sög i sig glassen. SÅ underbar han är våran son!

Vi fortsatte våran färd till S,M och A..Skulle se hur det gick för dom med rivningen av altanen..Det slutade med att Älsklingen stog med en spade i handen och grävde han med..Så vi stannade kvar till halv tolv kanske..Gubbarna var ju tvugna å spela lite tvspel också:)

Sen var Sara så snäll å skjussade hem oss.


Söndagen lämnade vi iväg skrutt till mormor å morfar sen brummade vi in till södertälje å köpte jord, täckbark å grejjer till trädgården. Sen hem å pyssla för fulla muggar. Eller var mest Ted som gjorde det..Själv blåste jag upp luddes nya pool så han fick plaska lite..tyvärr molnade det ju på ganska snabbt så blev bara en liten stunds plaskande..

Vid halv fem kommer S,M och A till oss..Barnen leker en stundå gubbarna kikar på fotboll..Sen blir det grilla korv å hamburgare.Så gott med grillat!

Det kändes verkligen inte som söndag igår..utan det var verkligen semester känsla över det hela..


Idag började dagen med att plutt vaknar vid halv sex..Vid sju lägger jag honom igen eftersom han bara gnuggar ögonen å gosar med sitt öra..Nu 25 minuter senare sitter han å babblar förfullt i sitt rum.

Ja jusste har varit med om ett riktigt äventyr nu på morgon kvisten också.

Skulle gå ut till vagnen å hämta min mobil(som jag förövrigt inte hade där) då dörren blåser igen och det var låst..Där ute stog jag utan nycklar och mobil och ludde var där inne.

Som tur va hade jag öppnat upp ett av det smalare fönstrena i vardagsrummet..Fönstret som är mot baksidan. Så ut med en stol en sen klättra..eller släpa mig in genom fönstret, eftersom stolen inte var allt för hög..I trosor och linne..HAha..måste sett lagom tjusig ut..Hoppas ingen såg mig bara:)


idag bär det iväg till ÖF på förmiddagen sen blir det tvätta för fulla muggar..

Ted har klagat nu hela hegen på att han inte har ngr  rena strumpor..Så kanske är dags..'


Igår började lastbilar med nästa hus att komma..Så får väl se hur länge det dröjer innan vi har ett till hus här på baksidan..


Nej nu ska jag käka lite frukost..Tror pluttis somnade nu!



Av Malin - 9 maj 2008 20:08

Dagen börjar med att pluttis vaknar klockan 5..Jag tar med täcke och kudde och lägger mig på golvet i vardagsrummet medans trollet busar på förfullt.

Efter ett tag tröttnar han på att inte få min uppmärksamhet så då börjades det på med lite små hyss..Så fick sätta mig upp å leka istället.

Vid halv sju ropar älsklingen på oss..så vi går in och myser i sängen en stund innan det är dags för pappsen att dra ut på sjön..Är ju iväg på firmafest idag på kråmö, har hyrt en stuga där å så..

Vid halv åtta somnar vi om i 45 minuter sedan frukost å påklädningen.

Sen tog vi vagnen med ilfart ner till bussen. Känner redan hur varm jag är så långtröjan åker av .

Brummar iväg med bussen till trosa..och in på trossen för att handla lite lunch..Går å möter upp S och A sen börjar promenaden till lekparken.

där det verkligen var fullt! slår oss ner i gräset med ett gäng andra mammor å myser ett par timmar.

Barnen lekte fin fint å solen lyste skönt. Verkligen helt underbart.....Om det inte var för att jag aldrig kan lära mig att smörja in mig med solskyddsfaktor..Har brännt mig på halva ryggen..AJAJA!

Vid etttiden tog vi en prommis ner till hamnen å passar på att äta en glass medans barnen sover..Eller ja, ludwig vaknar ju precis när jag får min glass i handen..men iaf..

Vi fortsatte vår promenad till apoteket där det blev solskyddsfaktor till ludde,så den kommer mamma också låna imorgon:)

Sen tog jag å ludde bussen hem..Ludde fick lite välling efter jag försökt ge honom 2 olika maträtter..Han har verkligen matstrejkat idag..det enda han har fått i sig är välling. å litemacka..men men bättre än inget alls.

Försökte lägga plutt en stund eftersom han sov så lite på dan..men det var helt omöjligt..jag trodde verkligen han sov flera ggr då det var så tyst där inne..men icke..där satt han å lekte i sängen förfulla muggar å babbla på som sjutton när man kikade in..

Vi tog cykeln ner till mormor å käkade lite grillat istället.

Måste ha sett lagom snygg ut i en stortshirt å ingen bh efetrsom allt skavde så dant på min brända rygg..Lagom fint var det väl med blåsten emot sig då tröjan slimmar sig så fint med pattarna i vädret..hum not..tur man bor i en byhåla iaf :D

Vid sju var ludwig så trött så han visste inte vart han skulle ta vägen så det blev cykeln hem.

När vi kommer hem upptäcker jag hur en geting kryper ner i ett hål i våran rabatt..precis vid dörren..kikar lite till å ser att det säkert är fyra-fem hål till där..

Säg inte att vi har fått jordgetingar!!..vad gör man åt dom?

Är ju så läskigt med getingar när man har plutt som är ute å leker på tomten..Tog massa myrr å hällde i hålen iaf...inte för jag vet om det hjälper..men iaf..

Luddefisen sover som en stock nu..snarkar så gott så..

Jag ska väl hoppa in å ta en dusch å sen sova jag med...

Å helt ensammen..eftersom ted sover på kråmö..Men skönt för dom att de fick så bra väder iaF!

Imorgon kommer nog ted bara hem å vänder i dörren eftersom han har match klockan 15..samlingen är vid ett så han stannar nog inte många minuter hemma..Får se om vi kanske följer med å kikar..Skulle vara skoj!


Nej ni..bilder från dagen orkar jag inte lägga in idag..alldeles för trött.


Godnatt på er!


Av Malin - 8 maj 2008 17:27

Har ju haft mkt mensliknande värk i magen på sistonde och idag fick jag en blödning..Ringde in till förlossningen som kopplade mig vidare till gynmottagningen..Var helt säker på att jag fått missfall.

Vi fick en tid till halv fyra..20 minuter senare har jga sett vårt barn göra kullerbyta i magen, vinkat, har en fin ryggrad och ett tickande hjärta..2 ben och 2 armar..Vilken lättnad!

Varför jag fick blödningen kunde dom inte svara på, utan vissa får det bara..å vi behövde inte oroa oss ngt..


Åå så skönt det känns, vilken lättnad..Känner nu vilken värk jag har i magen..men det var också fullt normalt eftersom livmodern växer..

Men med Ludde kände jag ju aldrig ngt förrens det var dags för förlossning. så man känner sig ju som nybörjare.

 Huvudvärken är ju lagom härlig nu när spänningarna släpper, får bli en tidig kväll..känner mig helt slut!


Ludwig är iaf mkt piggare..inge feber utan bara snor som rinner i ett...Får hoppas att han kan sova lite bättre inatt!


Men ni, vilket väder vi har fått..sommar eller vadå?--kan lätt gå ut i trekvartsbyxor och en tshirt utan att frysa och klockan är ändå halv sex på kvällen!

Ovido - Quiz & Flashcards