MTL

Alla inlägg under april 2008

Av Malin - 9 april 2008 12:34

Min kusin Nettan fick barn imorse, när jag träffade henne för ngr veckor sedan hade hon nog den största mage jag någonsin sett.

Men det var ett litet barn som gömde sig däri.

En liten Viggo på 2800g och 47 cm lång.

Viggo, ett namn dom inte alls haft i tankarna innan..Och hon vet inte vart dom fick namnet ifrån nu heller, utan det bara kom. :)

Så nu har dom en Vincent, Nicole och Viggo.


Och sen en sak till.Jag eldar i kaminen..alldeles själv..satte igång en eld i morse å det brinner ännu..förfullt, nu blir honey stolt över mig..och om inte annat så är jag själv väldigt stolt:)

Fast jag har nog användt alla dessa olika verktyg till att stoppa in veden..usch tycker det är så läskigt..Men det funkar ju det också.!

Av Malin - 9 april 2008 11:26

hur ska vi någonsin kunna få ngr bra sovrutiner när han blir sjuk hela tiden?

Allt blir bara pannkaka då ju..


Okej nu har jag klagat färdigt.. För tillfället iaf.

Av Malin - 9 april 2008 10:45

ludwig är sjuk igen, feber..38,9 stog tempen på sist.förstod att ngt var fel inatt då han krånglade som aldrig förr.

men varför blir <han sjuk hela tiden? han äter jätte bra, får frisk luft minst en 45 min varje dag, träffar inte massa andra barn titt som tätt..men ändå kommer denna feber igen?!..är småbarn sjuka såhär ofta? är det något som jag missat eller?


Träffade iofs Lucas en snabbis i lördags, å han var ju snorig som alla andra små dagis barn jusst nu, han kramade ju ludde..Så kan det vara därifrån?

Men ludwig är ju inte snorig, utan bara febrig..men kanske är några andra dagisbaciller han hade?..hum vad vet jag,hoppas verkligen det går över snart iaf.


Får väl se hur det blir på lördag, får hoppas han är frisk å kry tills dess.


Hade lovat Frida att hämta henne idag efter skolan, så hon har ju tagit ledigt från fritids. Men mamma skulle åka å hämta henne från skolan så får hon vara här tills hon slutar jobbar.

Vill ju inte släpa ut skrutten i snön å kylan.

Ja jusste SNÖ, varför ska det börja snöa igen å se ut som vinter utanför fönstret..Vitt på backen å snöflingor som kommer ner från himmlen.

Vill ha vår nu ju..vi har ju hängt upp Ludwigs gunga som han skulle få gunga i, i vårvärmen..Men icke sa nicke..


Kommer väl ingen riktig sommarvärme heller det här året bara för att dom har sagt att det kommer bli en jätte varm sommar i år.Vill ju ha värme..

Men som männsika är man ju aldrig nöjd så kommer väl klaga i sommar när det är varmt å magen putar ut å bena svullnar sådär underbart upp och ludwig blir solbränd hur mkt man en smörjer honom med stark solkräm.. :D


Tänk om vi kunde ha vinter å då rejäl vinter, december,januari,februari.

Vår Mars, april, Maj.

Sommar å dess riktiga värme Juni,juli,Augusti

Sen höst September,oktober, november.


Känns som bloggen fick bli min klagomur idag, men tycker inte om sjukdomar å snö längre. Så enkelt är det bara!


Ludwig verkar ganska pigg nu trots allt..sitter å leker på golvet,skrattar å busar. Men visst syns det på ögonen att han är hängig..vi får väl se hur länge han orkar.


Ikväll blir det potatis å köttgryta, då vi har grytan klar i frysen å potatisen ska bara skalas å kokas.


Av Malin - 8 april 2008 13:12

mmm, sura å goda och utan kärnor..vilket är det viktigaste.

har nyss käkat 2 st å skulle kunna trycka i mig många fler..men eftersom jag vet att ted oxå gillar dom får jag låta han äta ngr innan jag vräker i mig alla:)


våran plutt är en bananälskare..käkar upp en hel banan på nolltid.

fast han äter iofs det mesta.

imorse åt han 2 mackor å en banan till frukost..hur orkar han?


gick till affären i morse å när jag kommer hem kommer jag på att jag har samma kläder som jag satte på mig imorse när jag steg upp.

vilket var gråstrumpor i helt olika nyanser.

mjukisbrallor med hål i grenen..en tshirt..å självklart ingen bh eftersom det är ngt jag nästan aldrig har på mig när jag bara ska vara hemma.

å över en tröjja från ginatricot med hälften av knapparna borta.

Måste verkligen ha sett skitfräsch ut, men men..man kan ju inte komma ihåg att tänka på allt heller. Så här är jag..fortfarande likadant klädd. men nu ska jag bara vara hemma så det gör ju inget.


Iskallt var det iaf idag när vi gick ut..burrr skulle ha satt på mig en mössa om jga visste att det blåste isbjörnar ute.

Köpte lite rostbiff å potatis sallad..Blir lat mat idag..Baguetter med sallad gurka  rostbiff pot.sallad och rostadlök. Väldigt simpelt å gott då man inte orkar göra en riktigt middag.

Har hela frysen med mat, korvstroganoff, köttgryta, falukorv,kött..pannbiffar..Men har man det hemma är man ju absolut inte alls sugen på det.

Å jusst nu har jag en väldigt kontsigt period..blir sugen på allt möjligt å sen äter jag det å senvill jag inte veta utav det mera.

Som idag..blev så super sugen på knäckebröd å färskost..Hum vad fick jag det ifrån..tror inte ens jag ätit det förrut..


Ikväll har ted träning så är inte hemma så länge..träningen börjar klockan 18.00-19.30..men hinner ju träffa lillplutt en stund iaf.


Ludwig välte precis tvättställningen över sig..stackarn..Alldeles röd är han på huvudet..men var inte ledsen så länge eftersom han fick syn på ngr majsbågar på golvet så blev allt bra.


Idag fick vi inbjudan till august dop..den 26/4..hum va sjutton ska man hitta på i dop present då?..kanske vet..men kan inte skriva nu.


nej nu ska jag busa med mitt troll.

Av Malin - 7 april 2008 20:17

ikväll har Ted satt upp luddes gunga i trädet så avr ute en sväng å gungade lite hela familjen..Så himla mysigt!


Sen in och ge ludde välling å så somnade han som en stock..Jag satte mig å bläddra i en tidning innan jag gjorde mig lite te å macka å ted satte ihop Lucas present..Blev en cool liten eldriven 3hjuling..Den kommer han nog rejsa runt bra i:)


Nu ligger Ted å kollar på hockeyn.Känner jag honom rätt så sover han nog snart;)..Själv ska jag lägga mig å läsa klart tidningen i sängen..Tycker verkligen att det är så skönt att lägga mig å koppla av i sängen vid 20-21 ngn gång på kvällen..Pallar verkligen inte vara uppe längre än så..å soffan kopplar jag inte av i lika bra.


Morgon dagen, hum ja du..inga planer direkt..Å jag tycker det är väldigt skönt..för då kan jag passa på å lägga mig å sova då Ludwig sover å sen leka å vara ute å gå när han är som piggast. Ibland är det väldigt skönt att bara tänka på sig själva..Eller tycker ofta det är skönt att bara göra så.

Är nog ingen sån mamma som ska ut på olika äventyr å träffa massa barn varje dag..För mig räcker det att ta en fika med vänner å barn elelr en lunch å så ngn gång ibland. Å ut å ta en promenad i vårsolen är absolut ett lagom ting att ha å göra om dagen:)


Va inne å stoppade in nappen nyss å tyckte det lät lite snorigt igen..Åhh jag hoppas verkligen inte det kommer tillbaka nu, men tror det kan vara tänder också..Haha jag tror nog allt kna bero på tänderna..men han avr ju faktist bra snorig sist dom ploppade upp med.

Men hoppas verkligen inte det blir ngt..för vill ju verkligen komma på Alicias kalas.


Nej nu är klockan halv nio..borsta gaddarna,kissa lite sen sängen:)

Av Malin - 7 april 2008 11:53

gick jätte bra,plutt väger nu 8380 g å är 71 cm..snart var huvudet igenväxt sa hon också..trodde nog det skulle vara det när han avr runt året vilket var fullt normalt.

Ska dit igen på 10 mån kontroll, hon sa att egentligen behöver vi inte komma för det dom kollar då är att dom ställer sig upp å det gör han ju redan..men vill ändå komma å kolla vikt å längd osv.


Igår kom våran honey hem..han höll sig väl vaken en timme sen slockande han..hade sovit 3 timmar på hela helgen..så skulle tro att han somnar ganska snabbt ikväll med:).

 Pappsen hade köpt massa leksaker till plutt.och så glad han blev för dom..Fast bästa ögonblicket var nog när ted steg genom dörren..ludde bara hoppade å skrattde i famnen på mig..blev verkligen så glad!


Nu till helgen är det 1 års kalas för Flisan. Stora tjejen ju:)

Sen nästa helg 2 års kalas för vårat bustroll Lucas

Å helgen därpå dop för August tror jag. Mamma pratade ngt om det..men det skulle komma inbjudningar.

Å sen helgen därpå har vi funderingar på att åka ner till Ohamn. Hur jobbar familjen Nygren då? Tror det blir första helgen i Maj.


Nej nu ska jag käka lite lunch å sega i soffan medans plutt sover.



Av Malin - 6 april 2008 15:32

Av Malin - 5 april 2008 21:11

Jajemensan..då har helgen gått..riktigt skönt att han kommer hem igen..

förstår att han tycker det är skoj att komma iväg en helg bara ett grabb gäng..men jag har verkligen blivit så van med att ha ted här hemma..speciellt om nätterna..man klagar på tv å hans snarkningar när han är här..men utan honom brevid mig kan jag inte sova alls lika bra..vrider å vänder å drömmer bara massa skumma grejjer. så jag tycker det ska bli skönt att ha kommer hem så man kan sova bra igen:)


Idag åkte mor,syster,ludde å jag på stan..ovanligt?njäe..

Men mysigt var det iaf.

Mamma köpte en väst å tunna vantar till plutt, elelr egentligen var det ju morfar micke..eftersom det var där pengarna kom ifrån:)

Frida köpte en vårjacka, verkligen jätte snygg å sen ett par gympa pjuck.

mamma hittade ett par vårskor hon med..sånna jag hade förra våren. men mina gick sönder då jag har alldeles för breda fötter för sånna skor..men ändå alltid ska pressa ner fötterna i dom. förstår inte vart jag ahr fått mina klumpar ifrån..tror inte pappa hade särskillt breda fötter å mamma har det då verkligen inte..

å jag köpte en kepa hum eller kubakepsk kanske det kallas.tror jag å sen en sjal till mig å sen till ludde plutt ett par byxor,en tröja, å sen 3 enfärgade bodys...Finns verkligen inga fina bodies ngnstans..blir tokig..så fick bli ngr helt enkla..men det funkar ju det också.även en bebisgunga köpte jag så nu ska den upp i trädet:)


Sätter in en bild på dagens shopping!

när vi kom hem grillade vi lax å till det åt vi pressad potatis å romsås.

Har fått ett sånt sug efter fisk nu..jämt å ständigt..men är ju ganska nyttigt så gör ju inget. det värsta är väl bara att gubben i huset inte är lika glad åt det. men är värt att laga två rätter baar för att få fisk..:)

Citron smakade också sjukt gott idag..vet inte hur många skivor jag käkade.


å så när vi kommer hem från stan säger micke att deras nyinflyttade grannar har letat efetr en katt i flera timmar..Hoppas den har sprungit bort säger han lite på skämt..då dom imorse hade besök av en katt som hade sprungit in hos dom..vilket inte är särskillt omtyckt å jag förstår dom verkligen!

Micke sa att han hade haft öppet ett tag på baksidan då han tog fram grillen å utemöblerna..men hade gått in å kolla under alla sängar å överallt att den andra katten sprungit in utan ahn märkt det..men icke sa nicke ingen katt synes.

Kollade även igenom förrådet ett par ggr så den inte blev inlåst där.

Vi käkade i lugn å ro å hade väl varit hemma 3 timmar då frida sitter vid datan inne i mammas å mickes sovrum..jag går in dit med ludde i famnen å frågar om hon ska med ut å gå..2 sekunder senare sitter det en svart katt mitt framför mig i mammas å mickes säng.

Jag verkligen ilskriker rakt ut,blev så jävla rädd. som tur var reagerar inte ludde på det, men däremot frida..hon blev skit ledsen..dels för att hon också blev rädd för katten..men mest var det nog för attjag skrek till så högt...grannen fick komma å locka fram katten. Säger bara usch för dessa pissekatter.

Har sett att nu när våren kommit så strösar det runt en tre-fyra oliak katter på vår tomt å altan...så tråkigt då man inte kan ha vagn eller nått ute.

men kommer dom in så kommer jag sparka ut dom så de inte kommer tillbaka igen..för hos oss är pissekatter inte välkomna!!! vi ska inte behöva lida för andras djur ju..jusst därför jag inte vill ha djur för att jag inte vill ha

hår å skit på allt man äger å har.


Pratade med gubben min förrut idag..han hade gått å lagt sig vid tjugo i sex i morse å sen upp vid kvart i åtta för lite frukost å sen träning..å sen hade dom spelat match också på dagen..så han avr ganska slut:)

Men ikväll ska dom festa igen så skulle tro att han inte är så pigg imorgon eller första dagarna nästa vecka.


På måndag är det dags för boel-test på luddebus..mend et ska nog gå alldeles utmärkt!


H och G har gått ifrån varandra nu..Funkade inte längre..Har hört på omvägar att det hände en del saker som verkligen inte får hända..efter att det som gjorde att det tog slut. Skulle ju försöka igen, men så hände det så nu är det helt kaputt!

Å visst är det tråkigt för barnens skull det tycker jag verkligen, men när man börjar träffa andra i smyg..även fast man inte kanske har gjort ngt.så känns det ju faktist som om drar mot helt fel håll om man är i ett förhållande.

å tror inte barnen mår bra av att mamma å pappa bråkar jämt!


Självklart ska du komma upp hit T. övertalat svärmor nu:)


nu är det sussiluss för min del.

Ovido - Quiz & Flashcards