MTL

Alla inlägg under april 2008

Av Malin - 26 april 2008 21:01

Vet inte när jag gick i högklackade skor en hel dag sist..vilken smärta det är!Kan inte förstå dessa utlänningar i södertälje som jämt har sylhög å gärna smala klackar..


Men jag kände mig fin idag,för en gångs skull..Fixad i håret..sminkad.å så nya klänningen..och inte sämre blir det av att älsklingen flera ggr påpekar hur fin man är.


Iaf dopet var fint..ludde tyckte det var tråkigt..ville helst ner på golvet å krypa men han skrek inte eller ngt sånt iaf..å sen var han jätte trött..men när presenterna öppnades å papper kom på golvet lös han upp igen å orkade en stund till. men så fort vi satt oss i bilen somnade han..en stund i typ 10 min..sen höll han sig vaken hem..fick en burk mat å somnade sedan som en stock..redan vid kvart över sex..men så blir det när man är ute å far å han inte kan sova som han brukar..


August som döptes har verkligen de största ögonen jag ngnsin på en bebis.. helt otroligt..å riktigt läskig var han när han sov..öppna ögon..kort ska jag lägga ut..ett kort där han ligger i vagnen å snarkar..men han ser verklgien vaken ut...


lägger ut en del bilder nu från dopet och så..

Av Malin - 26 april 2008 08:46

klockan har varit sju för hur länge sen som helst ju..å inte en enda person inne på msn ju..Själv har man varit uppe sen kl 5..som vanligt.

Men känner mig väldigt pigg trots att jag inte somnade förrens vid ett inatt.


pappsen är å jobbar å busfröt sitter å mumsar vindruvor förfullt..är verkligen på bushumör idag.. så härligt!


idag är det dop som gäller..har faktist satt kameran på laddning..nyss..kom precis på att det kasnke skulle vara läpligt..nu gäller det bara att komma ihåg den också.

Ikväll blir det mys hemma bara familjen..tror jag iaf..om det inte dyker upp ngn oväntad gäst vill säga.


tittade på vädret imorse..å inte skulle vi få regn heller..inte på hela helgen..hoppas det blir så också..men jusst nu tittar solen fram å det skulle bli upp till 17 grader på dagen..så blir nog lite bus ute idag..ska ju inte åka förrens klockan ett till nyköping.


platta håret å föna det som var tänkt att göra igår blev inte av..bara duschen..mer orkade jag inte.

Men klantiga jag å käka massa vindruvor å dricka vatten innan jag somnade..tror jag var uppe å kissade fyra ggr mellan 22.30 och 01.00

hopplöst!


Nej nu försöker busfröt ta datorn ifrån mig..så u blir det frukost istället.


ha en underbar dag!!

Av Malin - 25 april 2008 20:05

man blir mkt piggare av den underbara solen ju..men imorrn sägs det ju komma regn..tråkigt.

Idag har jag varit i nykp..köpte lite kläder å ngn leksak att stoppa i lådan till august i morrn..på dopet.Ska bli trevligt att träffa dom männsikorna igen!

Men ted följer inte med, ska jobba hela helgen..så han kan vara ledig både torsdag och fredag nästa vecka..lång helg i oskarshamn..Men tror farmor C. jobbar hela helgen..men som tur är har dom ju nyss träffas..Farfar P. har iaf tagit ledigt..Ska bli mysigt, ute å promenera med farfar å faster titti och kika på när pappa spelar inlinehockey:)


Helgen efter dt är det firmafest för ted..Hum man har verkligen ngt planerat varje helg! Men skönt att det snart i sommar så man kan passa på å umgås BARA familjen ..bada å mysa tillsammans..längtar!

Men blir nog lång tid tillsammans..sen..blir nog att ted är pappaledig i 3 månader i höst om jag kan bli sjukskriven ..vill inte in med fisen på dagis redan i augusti/september.


Aja tillbaka till nykp..jag köpte en skjortklänning till mig..skjorta till Ludwig

, cykelbyxor till ted..:)


Ted är hos stoffe ikväll, ludde har somnat å jag sitter här med så ska det låta på tvn..Ska snart ta mig en dusch..föna håret för att sedan platta det..ska ju vara fin imorgon..måste leta i flyttkartongen med skor bara..se om jag hittar ngt passande.

 Har faktist köp mig en vi föräldrar tidning å vindruvor också..så ska nog ta mig en lugn stund för mig själv sen..bara vindruvorna ,tidningen och jag:)


hejdå.

Av Malin - 24 april 2008 20:41

glömde skriva det igår..så skriver in det nu så ni ahr koll på hur "gammal" han är:)


idag har det varit sommar värme ute, helt otroligt varmt..Så underbart!

Jag och ludde hoppade på bussen till trosa straxt efter elva..skulle ner å se om jag kunde hitta ngn dop present..Men inte gjorde jag det.. Bara massa döskallar å pirater på allt..Vill inte ha sånt!

Iaf så mötte vi C nere på torget så gick å käkade lunch ihop på krilles.

Efetr ha vräkt i mig en hamburgare bestämmer jag mig för att jag å ludde skulle knata hem till vagnhärad..Ludwig somnade gott precis då ådarakan började.Men han vägrar ju verkligen att lägga sig ner så sitter upp å sover och tillslut faller han ihop å ligger dubbelvikt så då får man lägga ner honom..Envisa unge..måste vara från pappa..ådå menar jag det för dom är precis lika envisa båda två..

Det var skönt att han somnade för då kunde jag lulla runt i min egna takt..

Efter ha gått halvvägs känner jag att jag fått blåser på nästan varje tå.(hade typ fina vårskor på mig, vilket jag egentlgien inte kan ha på fötterna)

Så skorna åkte av så det blev till att gå med strumporna resten av vägen..Men det gick bra då det var sopat överallt.

När vi kommer hem sover fisen än..så jag sätter mig å solar en stund.

Sen blev det krypa runt å leka på gräsmattan till halv fem..sen in laga mat å äta..Sen ut igen..men nu gick vi bara till affärn och tillbaka..S och A kom ju förbi på en kvällsvisit..


Men nu värker mina fötter..Men får hålla med ted..har ju bara mig själv att skylla.


Imorgon blir det öppna förskolan på förmiddagen sen hem å städa lite..ska åka till stälje på kvällen..köpa doppresent å cykelbyxor..

Får väl se om ted följer med på dopet i helgen..verkar som om han kanske får jobba hela helgen för att kunna vara ledig nästa fredag..För vi ska ju brumma ner till ohamn då.Myspys


Nej nu ska jag duscha, fast det vore grymt skönt att ha ett badkar idag så man slapp stå upp..Ja jag tycker synd om mig själv:)


Mors på er! 


Av Malin - 23 april 2008 19:39

Har varit jätte fint hela dagen..Tog en promenix ner till the big city of vagnhärad:) Försökte hitta ngt som ted kunde vara sugen på att äta idag när han varit krasslig..Fick bli enkla frallor med ost å skinka å sen youghurt..sån där bra för magen .. Å det var alldeles lagom till lunch/mellanmål/middag..:)

Ted verkar vara lite piggare iaf..Får hoppas han kryar på sig snart..

Men tror att även fast att han inte känner sig hundra pigg imorrn så kommer han gå å jobba bara för att träna på kvällen så att han får spela serie premiären i helgen..Eller jag tror inte..Jag vet att det kommer bli så!..=D


Ludwig ahr haft en period nu när han spyr massa..Så tänkte att jag skulle sluta med den röda maten ett tag eftersom vissa barn kan vara känsliga mot den. och idag har det inte varit ngr spyor alls och han har ätit riktigt bra..

Kanske bara en tillfällighet men ska fortsätta ett tag så får vi se om det blir bättre.


Jag passade på å sätta mig en stund i solen idag när pluttis sov..Jätte skönt..å lite färg fick jag på bröstet å fräknar i facet..men färgen på bröstet är det bara jag som ser..Ted säger bara jaja du har fått massa färg..jätte fint:)


Idag kom dom å hämtade soffan å tvn..skönt!

Imorgon måste jag försöka ta mig till trosa..måste köpa doppresent..å så ska jag försöka hinna att ringa till nykp. om en tid till ultraljud.


Idag när jag gick till affärn..gick ganska raskt dit så kände jag hur det värkte i "tjejmagen"..värkte i ngr sekunder sen släppte det å sen efter ngn minut kom det tillbaka å så höll det på så hela vägen tills jag kom fram..

När jag gick hem tog jag det lugnare å kände inget speciellt..

Kan man känna av sammandragningar redan?

Jag har så svårt att säga om det var det..då jag inte hade en enda sammandragning under hela grav. med ludde förrens det var dags å då kändes det ju rejält på en gång..

Får väl se om det är så imorrn också..isf kanske man skulle slå en pling till barnmorskan..Det värsta är ju bara att dom har speciella telefon tiden å under dom tiderna är det typ omöjligt att lyckas komma fram.

Hade ju deras "hemliga" nummer förrut..men det har jag ju självklart inte kvar längre..


om en timme börjar barnmorskorna..Ska ligga i sängen å titta på det så får ted ligga ute i soffan å kolla på sin fotboll..


Tror jag ska duscha lite innan..känner mig ofräsch trots att jag duschade i morse.


förrésten..kameran har inge batterier å det tar ett par dagar för mig att få ngt gjort..därav inga bilder men ska försöka hade dne laddad till dopet i helgen iaf:)

Av Malin - 23 april 2008 10:17

Jo jusst nu har jag kommit in i en period då det faktist inte känns som om bloggen är jätte skoj.

Men det går väl i perioder..

Igår var jag iaf iväg på dopfest..för alla som döpts förra året och i år.

Bra anordnat måste jag säga.Först i kyrkan.sjöng lite barnsånger å sen ngn psalm..vidare in till församlingshemmet för mat för pluttisarna å smörgåstårta/korv med bröd, glass och maränger..för oss vuxna..:)

Sen när vi gick hem fick man en lapp om kyrkans aktiviteter å sen fick alla barn en present..Ludde fick en bok med bilar och byggfordon.


Sen på kvällen skulle jag egentligen följt med S på tjejpyssel..Men eftersom Ted typ är magsjuk eller vad det är så kändes det taskigt att åka iväg om han skulle behöva sitta på toa hela kvällen å ha ludde samtidigt. Så stannade hemma..Tog en promenad i vårsolen..riktigt skönt..


   idag är älsklingen hemma från jobbet..får hoppas han blir frisk snart igen..inte kul att vara sjuk ju..


Nu har vi iaf sålt tvn å soffan..så skönt att äntligen bli av med det..Så nu längtar jag tills den nya hörnsoffan kommer.

Men eftersom vi inte är så mkt där nere jusst nu är det ju ingen brådska för fem öre..Men det är bäddsoffa i den så det är perfekt..slipper man ha ett gästrum--Kan man göra vad man vill utav det rummet..Men lär väl bli lekrum eller ngt sånt..


Nej nu ska jag ta nakenfisen som kryper runt här och hoppa i duschen..

Av Malin - 20 april 2008 20:00

ojoj, det har varit en händelserik helg!

Titti och farmor carina kom i torsdagskväll..allt var frid å fröjd..

I fredags var vi iväg å köpte blommor på växthuset å sen hem å plantera..

På kvällen börjar det bli lite komplikationer efter Cs operation å Ted å hon bestämmer sig efter mkt om å men om att åka in t nykp akut.

Hinner komma förbi sillekrog då allt löser sig å dom kan vända hem igen.

Dagen efter åker vi in till nykp å strosar runt lite på stan.

Sen hem å grilla och så på kvällen spela vi kort.

Men så börjar det strula igen för C å jag å C tar bilen in till nykps akutmottagning.

Mitt mellan tystberga och nykp. Går det inte längre å jag ringer efter en ambulans..som kommer efter ngr minuter.

Men under den tiden har jag lyckats trampa i bajs å få det på mina byxor.

Vi har stannat mitt på motorvägen å vi står bakom räcket för att invänta ambulansen å jusst där har ju ngn stannat å panik skitit eller ngt..mörkt som det var så såg ju inte jag ngt alls å förstod inte riktigt varför det luktade skit förrens jag började titta ner på mina skor.

Stackars ambulansman som fick sitta brevid mig in t nykp:)

HAha han måste trott att jag varit så nervös så jag skitit på mig eller ngt.

Väl inne på akuten löstes problemet ganska snabbt å jag löste mitt problem genom att gå in på toa å tvätta rent mina skor med handsprit..å tvätta byxorna så gott det gick..Men dom hamnar i soptunnan nu..För fy fan så äckligt!


Medans vi var i nykp försökte ted öfr kung å fosterland få tag i ngn som kunde köra honom t nykp så han kunde hämta bilen som stod på motorvägen å sen för att hämta oss. Stoffe fixade fram ngr som kunde köra. underbart snällt!


Imorse när jag stger upp vid 5 tiden tar det inte lång stund innan C kommer å säger att det krånglar än en gång..Jag och C fick tillsammans leka sjuksköterskor och tillslut löste det sig utan att behöva åka in till nykps akutmottagning en gång till.

Sen åkte dom iväg med bussen hem t ohamn igen.


Ted åkte iväg å fiska å sen iväg på fotboll. Han ringer mig efter matchen å säger att han måste åka in till nykp..igen..Cricke var tvungen att åka in å sy läppen..väl där kan dom tyvärr inget göra åt det då man inte kunde sy på läppen trots att det var riktigt djupt å tejp tog inte där.

Sen när han kom tillbaka så blev det direkt till S som hade åkt på stryk.


Själv så var jag å ludde på kalas idag..men det verkar som L har blivit magsjuk.. Först spydde han ner hela sig i bilen.._Jag trodde först det var åksjuka..Men nu när han har bajsat här ikväll luktade det verkligen starkt å magsjuke bajs.:(

Lucas blev iaf jätte glad för presenten å det var absolut favoriten.

Han gapade med hela munnen å la händerna över å såg verkligen så överaskad ut..Var verkligen så gulligt att se. Å det roliga är ju att han aldrig gjort så förrut ngn gång..:D


Efter kalaset åt jag mat hos mamma å micke..Mammasköttbullar med gräddsås å potatis..Mmm så gott det var!

Luddeplutt somnade som en stock i vagnen på vägen hem å sen klädde jag bara av honom å la honom igen å han somnade direkt utan minsta gnäll..


Tror alla i familjen behöver sova tidigt och riktigt ordentligt inatt..

Men det var iaf super mysigt att T och C var här uppe..å C du var verkligen inte till ngt besvär..Ingen kan ju förutse vad som ska ske å när sånt händer så löser man det på ett eller annat sätt..å det är verkligen inte till att vara till besvär.!!

Hoppas allty gick bra på hemresan å ring mig imorgon!!


Själv hittar jag inte min plånbok...är det inte nyklar så är det ju nästa sak..hum får ta en ordentlig titt imorrn då jag måste städa å tvätta förfulla muggar.


Nu väntar jag på att min äslkling ska komma hem så ska vi titta på det nya programmet som börjar kl 21.00 på kanal 5.


Natt natt

Av Malin - 17 april 2008 21:17

Igår blev inte dagen lika lugn som jag trott..var ute å gick när S slog en plingaling å frågade om vi skulle med ut på en ride.

Åkte först till babyland å sen till öb..

Å jusste mcdonalds för lunch innan dess också..har inte ätit på hur länge som helst..men var jätte gott:)

När vi svänger in till Vhd ha det precis hänt en olycka..S har ju sån otur å kommer nästan alltid förbi åkande så fort det hänt en olycka i trosa kommun. Tur i oturen att hon sluppit komma först ngn gång iaf, kan ju vara en chock att se vad som hänt å veta att man måste stanna å hjälpa till.

Men än så länge har det alltid varit ngr bilar före henne så hoppas att det forstätter så!


Idag avr jag å ludde iväg å fikade med Malin, theo, marija och esmeralda..

Riktigt trevligt!

Men det där med kamera är ju inte det lättaste att komma ihåg att ta med.

Tyvärr.



Nu sitter jag här å försöker hålla mig vaken till ludwigs faster å farmor kommer. ted är å hämtar dom i nyköping nu..Ska verkligen göra mitt bästa med att spärra upp ögonen..men brukar vara svårt när klockan är efter 21.00....kvällstrött om något:)

De stannar här tills på söndag..sen blir det iväg på kalas på söndag..Tror jag iaf..lucas fyller ju iaf 2år..men jag har inte hört ngt från den familjen..


Å självklart har dom varit här en gång efter jul..i februari var dom här..Minnet är inte så gott..men känns ändå väldigt länge sen..Så ska bli jätte skoj att dom kommer upp hit.


Ted har varit iväg till stälje idag å pratat med en tatuerare..Kommer nog bli en riktigt fin tatuering..eller snygg rättare sagt..Får väl se när det blir av att han gör den..I juni trodde dom att det fanns tid.. Själv tycker jag det är en liten läskig tid mitt på sommar om det skulle bli infekterat..Men det är nog bäst jag inte lägger mig i allt för mkt..Det är upp till honom..Jag har ju nämnt det för honom en gång iaf.;)


Nähepp..undrar om jag somnar om jag lägger mig ner i soffan`?

Ovido - Quiz & Flashcards