MTL

Alla inlägg under mars 2008

Av Malin - 26 mars 2008 09:22

Vi la lillfisen vid 18.30 igår, han fick välling i sängen. efter vällingen var slut gick jag ut.. det blev hysteriskt skrik..gick in igen efter en stund..la honom ner la hand på ryggen tills han lugnat sig å gick sedan ut igen..å han somnade å sov till KVART I TOLV, sen hade vi det lite kämpigt i en timme..med mkt skrik., men vid ett tiden somnar han tillslut om..å vaknar sen nästa gång TJUGO I SEX..Det är ju helt otroligt..hörde att han vaknade till ngr ggr inatt men somnade då om av sig själv..det har ju aldrig gått förrut. så nu jäklar känner jag mig motiverad..för jag vet ju nu att han kan!!


Nej nu är det dags för frukost här hemma, mår lite illa så måste få ngt i magen..får hoppas det lugnar sig med lite frukost..

Av Malin - 25 mars 2008 12:38

Har jag kopierat bilderna från S, på våra underbara barn som busar förfullt.

Ludwig är verkligen en linslus, så fort kameran kommer fram drar han på smilet:)


Har bestämt mig nu efter ha läst lite på olika trådar inne på forumet sömn på fl. Nu börjas det med en metod som kallas "tassen",å tänker börja redan ikväll. Det sägs att det tar ungefär en vecka för ett barn att lära sig nya rutiner, ibland mer ibland mindre. Men tänkte att nu ahr han varit kry ngr dagar så känns som om det är dags att ta tag i det på en gång innan han gör en vana av att vara vaken ca 2 timmar mitt i natten..Får skriva hur det funkar..Kanske inte hinner ikväl..beror ju på hur länge det tar för honom att somna själv i sin säng..men känner jag L rätt så tar det nog ett bra tag.

Men ska verkligen vara stenhård..Känner att det är dags nu.

L. är små kinkig på dagarna då han sover dåligt å vill somna redan vid fem-sex tiden på kvällen..

Å jag har inte alls samma ork längre, har ju inte sovit en hel natt på 8 mån nu..så det börjas kännas i kroppen å på humöret. har inte lust med ngt alls..å får bara denna förbannade migrän jämt å ständigt.


Nu ska jag ut å slänga soporna å ta in posten innan Ludde vaknar igen..


Förresten..har käkat nu å mår inte alls illa..så skönt..

Men är så super sugen på apelsin juice hela tiden å har redan druckit ca 4 glas, kanske inte det bästa för magen? men kan inte låta bli..


Av Malin - 25 mars 2008 07:16

kan ju hoppas att snön oxå försvinner, men lär ju inte bli så..är ju helt vitt ute..

Humm undrar om mamma har en babypulka?

Vore ju skoj å se vad L. tycker om det..åka lite pulka på tomten..hum fast kan nog åka på vägen också..är ju inte så bra plogat direkt..


I söndags var det super trevligt..jätte god mat..å absolut det trevligatse sällsakapet..Alltid lika mysigt när vi träffas, blir dock allt för sällan..mne är ju svårt då man nästan alltid har ngt planerat på helgerna..


Igår var en riktigt jobbig dag, vet inte om det var grav. illamåendet som började eller om det var magsjuka..men tror inte att det var det senare nämda då jag bara spydde..å var helt normal i andra änden!

Jag vaknade vid halv sex å kände illamåndet komma smygande..höll mig till halv sju sen gick det inte, sprigandes till toan med L. efter mig..Han skulle ju såklart titta ner i toaletten för att se vad jag gjorde å när han inte fick hålla i sig i toan blev han arg..

Väckte T. vid halv åtta, då bara pallade jag inte mer.¨å så får man en sån dum kommentar så jag har lust att,hum ja jag vet inte..Men iaf efter 10 min. kommer han upp å tar L. å jag går å lägger mig..sen sov jag å spydde varannat hela dagen..L.somnade nog redan vid fem tiden igår..helt slut efter helgens äventyr.

vid sex tiden tar jag upp en madrass å bäddar ner mig i vrummet,tänkte att jag skulle kolla på hockeyn..men jag sov fem min, senare..vaknade halv åtta å gick å la mig i sängen.å sov..som en stock..

tur att ted var hemma igår..annars vetisjutton hur det hade gått..Han fick ta L. hela dagen..verkligen super älskling..behövde sova å spyy:)


Men som sagt vet inte vad det var jag hade..känner lite smått illamående idag, men har nu snart fått i mig en kopp te..Fick ju inte i mig ngn vätska eller mat igår..så hoppas jag får behålla detta, så man kan börja äta lite smått igen..


Annars känner jag mig pigg idag, men kanske inte så konstigt då jag sovit i ett dygn!


näsan är bättre också..hade ju problem med bihålerna igår..trodde helt seriöst att huvudet skulle sprängas i bitar..Så ringde doktor mamma å frågade vad jag skulle göra så nässpray föreslog hon å gick det inte över ringa vårdcentralen å be om pencelin..Men idag mår jag jätte bra i huvudet,sköönt!


S. hade jätte fina bilder från i söndags då barnen lekte..måste få dom av dig..:)..dom leker alltid så bra våra barn..så härligt att se..Fast A, var lite skeptisk mot Ted som inte hade rakat sig på jätte länge å håret stog åt alla håll å kanter:)

Flisan fyller ju snart ett år, shit va tiden går snabbt du S. Snart ett år sen du gick där med dina värkar i flera dygn..å ert lilla underverk tittade ut.Underbara ögonblick.


idag blir det en hel lugn dag, ska försöka ta tag i disken..igår kunde jag inte ens titta på köksbänken--låg lite sallad på en tallrik där å jag spydde som en gris varje gång jag såg det..Tvätta behövs också göras..


Frida skulle ha varit här idag men vi hoppade över det då jag känenr att jag måste få ta igen mig lite i dag..Så fritids för hennes del..å så ledsen hon blev stackarn..men hon får nog vara här på torsdag istället..å sen sover hon här i helgen eftersom mamma å micke ska åka med ann å roffe på hjalmar(heter det så) ?..i örebro är det iaf..Så då får ted sova på soffan, vilket han mer än gärna gör:)


Sen kommer snart farfar Peter upp, jätte skoj..länge sne man träffade han nu..synd bara att hela familjen inte kunde åka med..Saknar ju dom allihopa..

Men får kanske försöka ta oss ner ngn helg..då man inte har ngt planerat..får se när det blir..


Sen näst nästa helg åker ted till norge hela helgen med fotbollslaget..så vi blir ensamma här jag å ludde.Då ska jag bli stenhård..han måste lära sig somna själv..pallar inte vagga mer..ett misstag som jag lär mig av till nästa kiddo..


Nej nu börjar det sprida sig en stinkande lukt här..skulle tro att lillfisen har bajsat..


mkt hoppande märkte jag..hoppas ni hänger med i svängarna:)


hejsvejs

Av Malin - 23 mars 2008 14:25

Japp det är han idag,stora killen ju..Helt sjukt va tiden går fort,kan verkligen inet förstå att det var så länge sen han kom till oss..Samtidigt som det känns som om han har funnits i vårat liv jämt..


underbara barn,säger jag bara..älskar dig så Ludwig!


ikväll blir det hemma hos Sara å dom...De tyckte att det var deras tur att bjuda..skönt då slipper jag gå t affärn å handla mat, för det skulle säkert inte ha blivit hämtmat iaf..efetrsom jag alltid ändrar mig i sista sekund..

Raqlett,skulle vi bli bjudna på..Mm..så gott..

Å S, det är klart jag hjälper dig :)

Även fast att jag känner mig aptrött så måste jag ju lära mig leva med det..eftersom det är ju så det kommer vara nu i början av grav.


Med ludde kunde man ju bara gå å sova när man tyckte det passade, men går ju inte nu..nu är det fullt ös hela tiden..så man får passa på å vila när han gör det..

Hoppas jag slipper illamåendet bara..Märkte hur jobbigt det var när jag hade migrän..först låg ludde å hade precis somnat till i mmin famn å så kände jag hur hela magen vände sig..å vad gör man..fick slänga ner ludde snabbt i sin säng..å han vaknar såklart å blir jätte ledsen å jag springer iväg in på toa..men som tur var va ju Ted hemma då å kunde ta ludde..


Men men börjar illamåendet denna gång också, så får man ju lösa det på bästa sätt..


L. sover nu igen..Bra det så han orkar leka lite med Flisan ikväll:)

Fast både A å L är ju rätt kvällströtta så får väl se när dom somnar.


mors galors.


Av Malin - 23 mars 2008 11:12

Igår var en dag med massa god mat och fika, men ujujuj så trött man blir.

Ludde sov ungefär 20 minuter igår mellan 12-20.15..i vanliga fall är det väl 1,5-2 timmat..men han höll humöret uppe å var glad ändå, förutom när han fick syn på Mimmi( gerd m fam. hund)..han tycker verklgien itne om den..men är nog för att han aldrig sett hundar så nära förrut..eller kanske inte har lagt märke på dom förrut överhuvudtaget..?


Vi gick hem vid 20.30..då hade L. precis somnat i min fam å jag avr heelt slut..så bara klä på fisen å vandra hem..L sov hela vägen hem sne var det bara att klä av honom å lägga han i sängen..


Jag somnade nog kl 21.00...skulle kolla på ,så som i himmeln ,i sängen men kommer inte ihåg att jag sett att filmen bröjat äns en gång...


Imorse vaknar lillfisen kl. 05.25..GÄSP!..men bara kliva upp,han somnade om igen vid halv åtta så då gick jag å la mig igen..sen fick T gå upp med L. vaknade av att T. sa att dom gick ner t mamma å hämtade bilen..

Låg å drog mig lite i sängen sen blev det en dusch.

 Skönt att vara själv en stund faktist.


Nu har vi nyss städat här hemma å L. sover som en stock..Tror jag ska lägga mig ne stund igen..trött hela tiden nu ju!


ikväll blir det nog så att vi ska träffa S,M och A.. Ska bli så trevligt så..blir nog hos oss denna gång då vi var där sist..men ska nog höra med dom om vi inte ska köra på hämtmat idag..orkar verkligen inte laga mat..även fast att man hjälps åt har jag ingen lust för fem öre..men ska slå S, en signal nu så får vi se vad hon säger.


Ha en bra slö-söndag!

Av Malin - 22 mars 2008 06:57

igår bjöd vi över mammsen å dom på mat..blev grekisk sallad, kycklingfileér, tzatziki och vitlöksbröd..mm va riktigt gott..sen till kaffet åt vi päron med after eight på och glass..riktigt gott, men usch va mätt man blir!

Ted å Micke kollade på hockeyn. men leksand förlorade ju iaf så var väl tydligen inte mkt att hurra för:)


Idag ska vi till mamma å dom, mormor å morfar, bosse, gred m fam., mickis m fam,ann och roffe, patrik å vi kommer dit..Ska fira påsk + på bosse som fyller 50 å patrik som fyller 25.. så på förmiddagen blir det smörgås tårta å på kvällen påsk mat..kommer rulla hem sen..men va gott det ska bli!!

Mormors köttbullar, gubbröra, sill, lax..mm..


i morgon blir det nog att träffa s,m och a..var länge sen nu..men blir ju så när barnen är sjuka..


får tacka nicke för att du fixade grejjerna till grinden:)


ha en super trevlig påsk..

Av Malin - 20 mars 2008 12:43

ja helt otroligt nog så skiner solen nu..härligt..

Idag har jag å L. tagit en prommis till affären..var riktigt skönt att komma ut en sväng..känns att man inte har varit ute på länge..


Har även varit lite duktiga här hemma å dammsugit, vilket inte var det lättaste eftersom L. ska stå upp mot dammsugaren heela tiden..men det gick tillslut..

Sen har vi plockat i ordning disken å i övrigt plockat i ordning..ska vaska av golven sen när ludwig sover på eftermiddan..känns skönt att ha lite gjort innan helgen..


konstigt det känns att ted ska vara ledig igen..blev ju bara 2 arbets dagar denna vecka..men han har varit helt slut igår å idag..så blir nog skönt för honom att vara ledig igen!!..


Majskrokar har dom på hemköp nu, trodde jag aldrig dom skulle få dit..men vet inte om det kanske bara är ngt tillfälligt?..dom är ju såå perfekta!


skrev ut massa foton igår, men nu gäller det bara att få in dom i fotoalbumet..men kanske fixar det ikväll..om jag orkar..


näe nu är det dags att sova igen för L.


Av Malin - 19 mars 2008 18:27

till trappan ner har farfar Peter fixat, super fint..å verkligen välbehövligt..du är bra händig du Peter:)


Ikväll somnade ludwig tidigt, redan vid 18.00..var verkligen såå trött..men itne så kontsigt eftersom han inte sover på nätterna...!

Sen måste han väl ta igen sig lite nu när han varit sjuk..


Ted ska iväg å träna idag i snöovädret, burr burr..men han tycker det är så skoj så han kommer nog inte lida av det..

Själv ska jag slöa i soffan, med en kopp te..mys pys..


Annars har vi inte gjort ett smack idag, bara slöat hela dagen..vilket verkligen var skönt..men visst börjar det kännas nu att man ite har varit ute å träffat folk å andra bebisar på evigheter..


Men får hålla tummarna för att han piggnar till ordentligt nu!

Längtar till helgen, få träffa tjocka släkten..hoppas verkligen Ludde är frisk och kry då så vi kan åka ner dit..


En liten bild på farfars kille:)

Ovido - Quiz & Flashcards