MTL

Alla inlägg under februari 2008

Av Malin - 24 februari 2008 19:54

Dagen började med att plutt vaknade vid 05.34, men han var väldigt trött eftersom han sovit himla dåligt hela natten..Ludwig är förkyld..jätte snorig är han..har varit det ett tag nu, men gick över ett par dag så trodde det var borta helt men nu är det tillbaka..värre än innan..Kanske fler tänder på g?

Efter ha fått torr blöja å välling så somnade han om..men när jag skulle lägga honom ner i sängen vaknade han till å vi höll på sådär t kvart i sju sen somnade han ordentligt å sov till kl 08.00..riktigt skönt eftersom jag hade en grymt jobbig migrän..


Klockan 08.40 vaknar pappsen å han får gå upp å ge Ludde gröt, medans jag gick å la mig igen..ville verkligen få bort migränen..Strax innan elva vaknar jga igen då min underbara sätter på kaffe. Vi äter frukost å då vaknar L igen.. pappsen hade lagt honom efter gröt å lite bus.. Ted hade även städat hela övervåningen när jag vaknade, tagit disken å allt..så underbart skönt älskling..


Sen gick T. ner i källarn och började fräsa på väggar å golv i toan..Sen såg han att det var blött nere i pannrummet å garaget. Och från och med det gick det inte att prata med T. syndes att han inte var särskillt glad, pga av oroligthet att de skulle vara någon läcka i ngt rör elelr så..

Så ajg å L. höll oss undan hela dagen..Dumt att säga ngt, är lätt att det blir en konflikt när man har mkt att tänka på å är orolig.

Straxt efter 15.00 kom Joel å vips så var det fixat..stopp i avloppsröret i köket å brunnen i pannrummet. T. anade att det kunde vara ngt sånt..Så skönt att det är fixat nu..


Efter det gick det att prata med T. igen..oron släppte hos oss alla..

Vid femtiden blev det ungspannkaka med bacon i å hallonsylt..Joel åt hos oss som ett litet tack för hjälpen..Var riktigt gott med mat då å en hel långpanna gick åt ..


Nu har vi nyss duschat hela familjen sen var L. så trött så han somnade på stört efter vällingen..hoppas verkligen för både hans å min skull att han sover bättre inatt..


Nu väntar vi på att få skratta lite till en annan del av köping:D


hej svejs..

Av Malin - 23 februari 2008 21:40

idag har jag å älsklingen min haft vår mys dag, först till norfloor å köpte kakel till toan nere, vita stora på väggen å sen bruna eller var dom gråa? på golv å några border på vägg. Blir nog super fint..

Det gick ganska smidigt att välja kakel, fast ted tyckte nog inte att jag skulle ha så mkt att säga till om som jag faktist har(jag 70% ted 30kanske:D) pga hans jobb å det förstår jag ju..å tänkte faktist innan vi åkte dit att idag ska jag lita helt på ted..han får välja..men sen kommer vi dit å jag känner hur jag helt plötsligt glömt bort alla mina snälla tankar å strider istället förfullt för att få min vilja igenom..men som sagt det gick bra, vi kom fram t något som vi båda tyckte om..!


Sen for vi vidare t heron city..Kikade på en bio som hette utlämnad..ganska bra faktist, fast vi kände att vi gärna hade fått reda på lite mer fakta...va lite luddrigt i mellan åt.


Sen blev det god mat på humm hette det amazonas?.. vi åt iaf vitlöksbröd å tzatziki till förrätt, black and white som huvudrätt å sen banana split t efterrätt..riktigt mumsigt å väldigt mysigt ställe faktist!


Det var jätte mysigt att komma ifrån vardagen å bara vara för oss själva en stund, vi kom fram till att det är nog 1,5 år sen vi gjorde ngt sånt här själva..Så var verkligen på tiden!


Vi kom hem till mormor å morfar igen vid 18.00..å då saknade vi verkligen lillfisen..blev lite bad för ludde tillsammans med frida sen dags att åka hem å få ludwig i säng..


klockan åtta blev det melodifestivalen..bästa låten upp å hoppa med frida å mowgli:)..fast jag tyckte om han som sjöng på utländska oxå..fast tror inte ted höll med mig där..


Nu blir det film å gos med hjärtat i soffan..


natt natt.

Av Malin - 22 februari 2008 22:28

Idag var jag å ludwig å fikade hos marjia å esmeralda..Malin å theo var också där...sen kom även Ross? å hans tjej/kompis/date va det nu va:)

riktigt trevligt..länge sen man såg kidsen ju..alla växer förfullt..

lägger ut lite bilder !


annars har vi inte gjort så mkt idag..mamma micke å frida var förbi på en fika ikväll, ted ville gärna visa spisen för micke å dom..massa rök när vi eldade..men myspys var det sen när det lugnad sig lite..


Ted å jag skulle ha lite myskväll idag, lite dipp å grönsaker cider/öl..men tror ni dt blev ngt mys..näe ted somnade kvart över åtta å sover som en stock nu..sjöng jusst lite för mig i sömnen, undra vad han drömmer egentlige:) försökte väcka t honom förut ihopp om lite sällskap men det enda han sa då var att han skulle vila en stund till(med andra ord hela natten) å att jag skulle höja tvn sen vände han sig om igen å somnade lika gott igen...tröttis efter en hård arbetsvecka..men vi får ju mys imorrn under dagen..men bir nog inge bio som vi tänkt först..går bara barnfilmer eller sciencefiction å ingen av oss kände att det lockade särskillt mycket.. å vill inte gå på bio alltför sent heller..inte roligt om ludde somnar för natten hos mormor å så ska man börja väcka honom å åka hem å börja om igen...näe det hoppar vi nog över!


imorgon blir mammas å pappas älskling 7 månader, va fort det går..helt sjukt! vi´älskar dig mest sötnosen...


ska kika ¨på tv nu..hoppas det kommer någe bra som man kan somna till .skulle tro att fisen vaknar vid halv sex-sex imorrn så då är det bäst att vara någorlunda pigg...


godnatt...

Av Malin - 22 februari 2008 07:09

Klockan är nu straxt efter sju å lillfisen racear(skriver man så?) förfullt i sin gåstol. han sov faktist riktigt länge idAg, t kvart i sju..skulle nog ha kunnat sovit ännu längre, men pappsen väsnades lite extra mycket idag bara för att få träffa sin guldklimp på morgonen. Å han lyckades ju:)


Nyss bytit en tung kissblöja , så var det dags igen.fast denna gången har han bajsat..Brukar man göra det direkt på morgonen?! Ludde gör deet iaf,så fort han vaknar eller efter gröt.


Den amdra augusti smäller det, då blri det brölllop för helen å gabbe å barnen ska döpas samtidigt.Skojigt..tror aldrig jag har varit på ett bröllop faktist.


Jaha idag blir det nog en tripp till  Esmeralda..Dricka kaffe å snacka skit med andra mammor medans barnen leker:) Perfekt fredags sysselsättnign.

Fast blåser storm ute så får väl se hur länge det dröjjer för oss att komma fram Marija å esmeralda bor ju faktist på den andra sidan av Vhd, fast är ju iofs inte så stort här:D


Nej nu blir det kaffe å mys med L. för hela slanten. Ska försöka ta med kameran så lägger jag in bilder sen....



Av Malin - 21 februari 2008 21:08

Puuh, helt slut efter varit borta hela dagen.

Kom till Sara 11.15 å då fikade vi med lite frallor. medans vi mammor mumsade förfullt lekte barnen följa john:)

Leken gick nog ut på att se vilken  leksak det ena barnet skulle ta, sen krypa efter å ta jusst den leksaken ifrån den andra:)

Med det är kul när det går bra med barnen..Alicia å Ludde lekte bra hela dagen..


Klockan 13.00 var det dags för tandläkar besök för mig.

Ajajaj..har en tråd bakom framtänderna uppe å nere å hon skulle visa hur jag rengjorde i mellan tänderna där. Eftersom jag inte kommer ändå ner när jag kör med tandtråd.

Tandläkarn satt säkert fem minuter med 7-8 olika tandtrådar,stickor osv för att försöka hitta ngt så smalt att få mellan tänderna där fram. tillslut hittade hon ngn fisketrådsliknande sak hon körde igenom..längst längst ner i tandköttet..usch så ont det gjorde..Men det skulle tydligen bli bättre efter ngn vecka, skulle bli som en större öppning mellan tänderna sen..å det hoppas jag verkligen..för det är inte långt från tårarna.. men annars var allt bra, inget hål.känner mig duktig..20 år å har aldrig haft hål i tänderna!


Ludde var ute i väntrummet med Sara å alicia så länge, fast han hade nog gärna följt med å suttit i mammas knä medans tandläkarn höll på för han var inte särskillt glad när jag kom ut:)..men han var verkligen jätte trött å inte van vid att sara har han själv..


Sen tog vi en promis ner t hamnen å runt upp till trossen.kidsen somnade båda som ena stockar! På T. handlade vi lite till middagen. Det blev stektpotatis,schnitzel(panerade å fika själva.så duktiga så), beasås å sen morötter å ärter..Riktigt gott!


Hemfärd vid kvart i sex å då kom mormor å moster förbi en snabbis..åkte väl vid kvart i sju å då fick det bli ett bad för ludde plutten, han var så trött så var tvungen att göra ngt för att hålla honom vaken.

Vattnet sattes på för att fylla upp badbaljan å dt dröjde inte många sekunder innan L. hade överkroppen i den. Verkligen helt galen i vatten!


L. har mer å mer nu förskt ställa sig mot saker..idag blev det dammsugarn utan ngr problem men sen skulle han prova på pallen vi har i köket å då gick det itne lika bra..första steget på pallen gick bra men sen sa det pang ner i golvet..Men mest jag som blev rädd, L. sa inte särskillt mkt.


Iaf vid halv åtta blev det välling för L. å då var han så trött så ögonen kunde han knappt hålla öppna.å jag var faktist så slarvig att jag tog varmt vatten direkt från kranen å blanda välling, men L va så trött å ledsen å T. va inte hemma så han kunde inte hjälpa till heller..(försöker hitta anledningar t att det var okej att göra så denna gång) Annars brukar jga faktist klaga på folk som gör så å inte ens tar tiden att värma vattnet i mikron, men där ser man ska nog inte säga för mkt..är ju inte bättre själv alla gånger!Men det var en engångs grej..Måste vara det!.


Lägger in ett kort på sötnosen precis innan det var dags för välling å sussa sängen.


Min underbara sambo är iväg på hockey idag ssk-?, har faktist ingen koll..Så har inte setts sen i morse..Börjar sakna han nu ju...

Tittade på massa kort häromdagen å kände verkligen hur det värmde i hjärtat varje gång det kort upp ett kort på Ted, Älskar dig så mycket ted, helt underbar är du!


Familjen ´Nygren i Oskarshamn följer oss här på bloggen å ser lite vad vi har för oss om dagarna , kul! tänkte sätta in lite bilder på dom underbara personerna också. Farfar Peter,Farmor Carina å Faster/Gudmor Titti ..


Nej nu får du nog komma hem ted, börjar bli lite långtråkigt nu när ludwig sover..


Puss å godnatt

Av Malin - 20 februari 2008 20:18

Idag har dagen rullat på förfullt, syster yster har vart här..så har varit i lekparken å lunchat på mira å sen pysslat å grejjat. Riktigt mysigt.. hon börjar bli så stor nu, tiden går verkligen sjukt fort.


Imorrn blir det tandläkarn,usch känner itne för det men men..bara gå dit..så tråkiga pengar bara.. Sara ska passa L. medans jag är döär inne, super snällt. Sen blir det säkert lite lunch ihop eller så..


På fredag ska ´jag å Ludde t marija å fika på dan, skulle tydligen bli ett gäng..ngn gammal klasskompis t henne, malin å theo å sen kanske fia å hennes bebis ...mys pys:) måste komma ihåg kameran bara..


Äslkling skulle jobba över en timme eller två idag, men kommer hem jusst nu som jag skriver..halv nio...usch vilken lång arbetsdag...


på lördag ska jag å ted ha en härlig dag själva,först kika kakel å sen bio å käka uppe på heron..Mys pys! Ludwig ska vara hos mormor å morfar å frida..


Nej nu ska vi tydligen kika på fotboll.. bye bye.

Av Malin - 19 februari 2008 19:28

Skrev ett jätte långt bra inlägg igår, men så skulle bilderna in och då försvann ju såklart allt..men vi gör ett nytt försök nu..


igår var jag och klippte mig..och oj så bra det blev..känns skönt att få bort det där slitna håret jag hade..och ted tyckte också det blev br..Han hade gått och varit orolig hela dagen...men varför då? En skönhet passar väl i allt, eller?=) Mamma betalade frissa + färg, tusen tack..hade verkligen så dåligtmed pengar så det var skönt när mamma sa att hon betalar klippning å färg åt mig.


Lillälsklingen har fått sin första tand för ca en vecka sen..så nu biter han sig själv i tungan när han ska stoppa leksaker i munnen stackarn.. Helt otroligt va fort tiden går, snart 7 månader sen plutten kom å nu sista månader har det ju hänt massvis. Ludde kryper runt för fullt å börjar nu försöka ställa sig upp mot allting. så härligt!


Storälsklingen har fått ett renoveringsryck efter helgen och ska nu fixa iordning lilla toan där nere, han slet ut allt därifrån igår så  nu är det tomt.

Ted målade även klart spisen igår..super fint blev det! Och ska lägga till att det inte heter såsom jag skrev sist ngt med insats i kaminen..Eftersom det tydligen är samma sak alltså kamin å insats) men vi säger väl att det var en kamin som dom murade in i vår öppna spis i helgen..så är det väl rätt nu, eller?

Iaf så är jag super glad över att toan där nere blir fixad eftersom jag tyckte den var äcklig å inte har gått på den en enda gång sen vi flyttade in i huset juni-07. Du är snäll du älskling som  gör iordningen den för min skull, fast tror nog allt att du också tycker det är kul när det blir fräscht å nytt..


Ikväll har hela familj en slapp kväll, ludde somnade tidigt ca 19.15 efter att jag försökt hålla honom vaken sen klockan 17.00 Ted och Cricke sitter nere i gillestugan och kollar på hockey å sen efter det skulle dom se fotboll.


Å jag själv sitter här framför datan, ska snart rensa ut det sista ur avloppsrören,Bläk,men måste ju bli gjort sen tar jag nog datan å lägger mig i sängen ganska skapligt. Frida kommer i morgon bitti så då gäller det att vara pigg å glad å försöka hitta på saker för att sysselsätta henne hela dagen.


Ska prova sätta in lite bilder denna gång..vi får väl se om jag lyckas eller inte...hoppas verkligen det för jag orkar verkligen inte skriva om allt igen ju..


Ja jusste pratade ju med Sandra idag å du verkar verkligen ha det underbart i USA..typ ett år kvar tills du kommer hem..vi får väl se vad som skett under den tiden både med oss här hemma å med dig gummsi..Saknar dig.. 

Av Malin - 17 februari 2008 20:30

Jaha här sitter jag och tänkte att jag ska göra som alla andra och skaffa en blogg. Tror det kan vara ganska skönt att skriva ner lite tankar å funderingar.. och även vad som hänt under dagen eller den senaste tiden..så kan man ha lite att reflektera över.

När man går hemma och är mamma ledig så springer dagarna bara iväg, man hinner inte med att reflektera över vad som hänt under dagen förräns det är kväll och Ludwig sover så då passar en blogg alldeles utmärkt:)


I helgen har vi haft ludwigs farmor carina, farfar peter och faster titti på besök. riktigt trevligt..dom hade inte träffat ludde på 6 veckor nu och under den tiden händer det ju mkt. Ludde har lärt sig krypa och sitta själv å fått sin första tand sen sist vi sågs, så att det är klart att dom tycker det går fort..synd att det är ca 30 mil i mellan..vore ju roligare om man kunde ses oftare.


En hel del har blivit gjort nu när Peter varit uppe. Han och Ted har fått in en insats i kaminen å murit så fint, slängt skräp, rensat matkällarn och fixat i ordning tvättstugan..underbart grabbar:) Du är allt en bra karl du älskling;D


Under helgen lyckades jag pajja vår nya dator, trodde jag iaf, men även det fixar du bejbi..det är tur jag ahr dig:)

imorgon blir det antagligen att klippa sig, victoria beckham frissa..bort med håret bara..ska bli kul med en förändring..hoppas det blir bra bara..får lägga upp före å efter bild sen.


Nej nu ska jag se det sista av en annan del av köping, sjukt kul!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards